UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-30 21:45

Hibátlan mérleggel nyert a hazai Négy Nemzet-tornán a serdülő fiúválogatott

A juniorok és az ifik mellett a serdülő fiú kézilabda-válogatott is eredményes hetet zárt: a Szabó Levente szövetségi edző által vezetett fiatalok százszázalékos mérleggel nyerték meg a balatonboglári Négy Nemzet-tornát.

Sűrű hét várt a magyar korosztályos fiúválogatottakra április végén: a csapatok egytől egyig edzőtáborba vonultak, aminek a végén felkészülési meccseken léptek pályára. Van is mire hangolni, hiszen a juniorokra és az ifikre világbajnokság vár, míg a serdülők (2006-os és 2007-es születésű játékosok) a nyári EYOF miatt a válogatott pályafutásuk eddigi legnagyobb kihívása előtt állnak.

Megfelelő felkészülési állomás volt erre a Balatonbogláron megrendezett Négy Nemzet-torna, amelyen a norvégokkal, az osztrákokkal és a szerbekkel mérhették össze a tudásukat a fiatalok. A Szabó Levente szövetségi edző által irányított együttes az északiak ellen kezdett, és játszotta – az eredmény alapján legsimább – mérkőzését. A forgatókönyv ennek ellenére azonban izgalmasan alakult: a házigazdák irányítottak, szinte végig vezettek az első félidőben, a szünetben viszont csak kétgólos volt a különbség. A folytatásban sikerült a magyar fiúknak elhúzni, főleg az utolsó negyedóra alakult simán, a végére nyolc találat lett közte; a legtöbb magyar gólt (9-et) a szegedi Gazsó Péter szerezte. Az osztrákok ellen is a hajrá döntött: az 50. percben még csak egygólos előnyben voltak a hazai fiatalok, amiből végül öt lett; Gazsó csapattársa, Kucsera Máté volt ekkor a vezér 9 találattal. A szerbek elleni zárómeccs tartogatta a legtöbb fordulatot: az első húsz perc a magyaroké, a következő harminc inkább a vendégeké volt, a hajrá viszont a korábbiakhoz hasonlóan ismét Barna Jánosék javára döntött; a BFKA-Veszprém játékosa tíz gólt vállalt, a győzelemmel pedig aranyérmes lett a magyar együttes.

Barna János Dániel a norvégok ellen Forrás: NEKA
A serdülő fiú kézilabda-válogatott mérkőzései a Négy Nemzet-tornán (NEKA csarnok, Balatonboglár):

április 28. (péntek), 17.00: Magyarország–Norvégia 42–34
április 29. (szombat), 13.00: Magyarország–Ausztria 37–32
április 30. (vasárnap), 16.00: Magyarország–Szerbia 33–30

Az ifjúsági fiúválogatott mindkét hétközi meccsét megnyerte a szerbek ellen, míg a juniorok a franciaországi Tiby-kupán szereztek aranyérmet –

a korosztályos válogatottakat tekintve a magyar csapatok hibátlan hetet zártak.

(Kiemelt képünkön: a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott Forrás: NEKA)