UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-04-30 10:10

Megnyerte a franciaországi Tiby-kupát a férfi juniorválogatott

A döntőben a házigazda francia csapatot legyőzve aranyérmet szerzett a Tiby-kupán a magyar junior kézilabda-válogatott.

Nemzetközi felkészülési mérkőzéseken szerepelnek ezen a héten a magyar korosztályos fiú kézilabda-válogatottak: a serdülők (akikre vasárnap is összecsapás vár) és az ifik hazai pályán, a juniorok viszont Franciaországban voltak érdekeltek. A Sótonyi László szövetségi edző által vezetett U21-es együttes csütörtökön kezdett a négycsapatos tornán, az elődöntőben Szerbia korosztályos legjobbjait győzték le izgalmas meccsen 33–32-re.

A fináléban a házigazda franciákkal kerültek szembe a fiatalok, akik Tunéziát győzték le hat góllal két nappal korábban. A szombat esti döntő első félideje szorosan alakult, háromgólos előnyt egyszer, a játékrész hajrában jegyezhettünk fel, ám a magyar fiatalok az utolsó pillanatban egyenlítettek, így 21–21-gyel vonultak szünetre a felek.

A folytatást 4–0-s rohammal indították a vendégek, akik két gólon belülre innentől már egyszer sem engedték a riválisukat; öt perccel a mérkőzés vége előtt már nyolc is volt közte, így

izgalmak nem maradtak a végére, 40–34-gyel szerezte meg az aranyérmet a nyári vb-re készülő válogatott.

A döntőben a tatabányai Pergel Andrej szerezte a legtöbb gólt, 10-szer talált be.

Férfi juniorválogatott, felkészülési torna
Tiby-kupa, Franciaország


Elődöntő
Magyarország–Szerbia 33–32 (22–18)
A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el.

Döntő
Franciaország–Magyarország 34–40 (21–21)
A mérkőzés jegyzőkönyve ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: magyar öröm Franciaországban, megnyerte a Tiby-kupát a juniorválogatott Forrás: FFHandball - IconSport)