UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-05-03 14:58

Szira Zsófia ifjúsági Európa-bajnok, Horváth Laura, Kovács Nikolett és Komjáthi Nóra ezüstérmes Jerevánban

Véget értek a leánydöntők a jereváni ifjúsági ökölvívó Eb-n: Szira Zsófia (+81 kg) aranyérmet szerzett, míg Horváth Laura (50 kg), Kovács Nikolett (70 kg) és Komjáthi Nóra (81 kg) második lett.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap Horváth Laura (50 kg) bejutott a döntőbe az ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon, a jereváni kontinensviadal hétfői napján pedig öt másik magyar versenyző követte az ő példáját: a lányok között Kovács Nikolett (70 kg), Komjáthi Nóra (81 kg) és Szira Zsófia (+81 kg) is sikerrel vette az elődöntős akadályt, így készülhettek a fináléra, míg a fiúk közül az elsőéves Nileborg Krisztián (71 kg) is győzni tudott a legjobb négy között.

Szerdán érkezett el a döntők napja, előbb a lányok szálltak ringbe: Horváth és Komjáthi is orosz versenyzővel találkozott, előbbi – bár az utolsó menetet megnyerte – egyhangú pontozással kapott ki, utóbbi mérkőzését pedig a bíró 46 másodperccel a második menet vége előtt beszüntette a debreceni fiatal kárára. Kovács a korosztályos világversenyeken szerzett bronzérmei után még feljebb tudott lépni a ranglétrán, döntőbe jutott, ám ott román bokszolóval szemben alulmaradt.

A leányblokk utolsó magyar ökölvívója a legmagasabb súlycsoportban induló Szira Zsófia volt, aki tavaly az ifi Eb-n ötödik lett, most viszont

meg sem állt az aranyig.

Német ellenfele nem bírt vele, egyhangú pontozással diadalmaskodott a kanizsai versenyző, aki a küldöttség első aranyérmét szerezte Örményországban. Hogy az utolsó lesz-e, az hamarosan kiderül, Nileborg döntője után.

(Kiemelt képünkön: Szira Zsófia (jobbra) és Tóth László válogatott edző Forrás: MÖSZ)