UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-05-06 14:48

Három érmet szereztek Iránban a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia U17-es növendékei

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tizenegy növendéke Irán fővárosában, Teheránban edzőtáborozott április 24-től május 2-ig, a fiatalok nemzetközi versenyen is részt vettek, méghozzá sikeresen – számolt be a Magyar Birkozó Szövetség hivatalos honlapján. Bár az első számú U17-es iráni válogatott nemzetközi mérkőzésre utazott Törökországba, edzőpartnerből nem volt hiány, mintegy hatvanan dolgoztak együtt.

"Nagyon erős a mezőny, de állíthatom, felvesszük a versenyt a többiekkel. Mi, edzők felváltva tartjuk a tréningeket, így egymástól is tanulhatunk. A srácok rendkívül motiváltak, mindenki igyekszik. Elégedett vagyok velük, és ezzel nem vagyok egyedül, az iráni edzők is kiemelték, példaértékű a sportolóink hozzáállása, küzdeni akarása" – nyilatkozta a birkozoszov.hu-nak Cifferszky Ákos, a KIMBA edzője, aki az U17-esekkel tartott a teheráni útra.

A program zárásaként rendezett nemzetközi versenyen hat iráni tartomány válogatottja mellett az örmény, a kazah és az iraki válogatott is szerepelt. A viadalon a KIMBA sportolói kiemelkedően teljesítettek: Tótok Péter arany-, Zsitovoz Petro ezüst- és Zóni Dániel pedig bronzérmet szerzett.

Ez a verseny is megmutatta, jó úton haladunk, látszik a fejlődés. Külön öröm, hogy kiemelkedő képességű birkózókat győztek le növendékeink, kicsit sem szeppentek meg riválisaiktól, keményen küzdöttek minden meccsen.

– fogalmazott az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Bacsa Péter a birkozoszov.hu-nak.

A teljes beszámoló IDE kattintva érhető el.

 

(Kiemelt kép: Tótok Péter (kékben). Forrás: birkozoszov.hu)