UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-08 20:16

Rangadókat tartogat az U20-as élvonalbeli fiúbajnokság alapszakaszának hajrája

Az utolsó fordulók előtt áll az U20-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság alapszakasza, az izgalom pedig garantált, hiszen mindkét csoport hajrája tartogat rangadókat.

Az U20-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokságok alapszakaszának utolsó hónapja kezdődött meg nemrég, ami azt jelenti, elérkeztünk a pontvadászatok hajrájához, tisztul a kép, mely csapatok juthatnak be a június elején rendezendő négyes döntőkbe. A keleti és nyugati régióra felosztott bajnokságok csoportonkénti első két helyezettje kvalifikálja magát a Final Fourba, ami az év egyik legjobban várt eseménye az utánpótláskorú kézisek szempontjából.

A legidősebbek, tehát az U20-asok Keleti csoportjában a tavaly döntőbe jutó, azt végül egy góllal elveszítő PLER-Budapest ezüstérmeshez méltó módon kezdte az évadot, amelynek őszi szezonját hibátlan mérleggel zárta, 13-ból 13 győzelemmel. A fővárosiak az újév első bajnokiján is nyerni tudtak, ám a következő négy körben kétszer is egygólos vereséget szenvedtek (előbb a Kecskemét, majd a Mezőkövesd tréfálta meg a Császár Ferenc vezette társaságot), így a korábbinál szorosabbá vált a bajnokság. A hajrára a Pick Szeged majdnem utolérte a listavezető fővárosiakat, három fordulóval az alapszakasz vége előtt két ponttal vannak lemaradva.

A PLER az utolsó körökben mindkét üldözőjével játszik még, ám komoly meglepetéseknek kéne történnie, hogy ne a budapesti és szegedi résztvevőket figyeljünk a június eleji négyes döntőben.

Nyugaton viszont már van egy biztos Final Four résztvevő: a Nemzeti Kézilabda Akadémia U20-as csapata idáig egyszer sem hibázott, Kopornyik Zsolt alakulata mind a 23 mérkőzését megnyerte, kilencpontos vezetése tudatában pedig már készülhet a négyes döntőre. A másik kvalifikációt érő pozícióért azonban óriási csata várható: a Veszprém KKFT és a Budai Farkasok egyaránt 37 ponttal áll három fordulóval az alapszakasz vége előtt; az egymás elleni mérleg jelenleg a veszprémieknek kedvez, akiknek a gólarányuk is jobb.

A hajrában sorban rendezik a rangadókat: a 24. forduló Veszprémi KKFT–NEKA, a 25. Budai Farkasok–Veszprémi KKFT, míg az utolsó NEKA–Budai Farkasok összecsapást tartogat, így garantáltan izgalmas lesz a befutó a Nyugati csoportban.

(Kiemelt képünkön: a NEKA U20-as játékosai (fehérben) már biztosan szerepelnek az évad végi négyes döntőben Fotó: Tompos Gábor/NEKA)