UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-10 10:54

Wales elleni győzelemmel zárta a finnországi tornát az U16-os fiúválogatott

Két vereség után győzött az U16-os fiúválogatott, amely 3–1-re múlta felül Wales korosztályos csapatát a finnországi UEFA fejlesztési torna utolsó játéknapján.

A Finnország korosztályos csapatától 2–0-s, majd Görögországtól 3–0-s vereséget szenvedő magyar U16-os fiúválogatott 31-es győzelmet aratott a walesiek ellen – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján. A szünetig Kugyela Zalán és Barkóczi Barnabás révén kétgólos előnyre tett szert a magyar csapat, majd a 67. percben Fónai Bence góljával végleg eldöntötte a mérkőzést. Noha Wales a hajrában szépített, érdemben nem veszélyeztette a mecss kimenetelét.

„A torna kilenc napja alatt egy teljesen új játékrendszert gyakorolt be a csapat, a céljainkat is ennek megfelelően határoztuk meg erre a három találkozóra Az első két mérkőzésen még látszott, hogy a játékosok még nem mozognak otthonosan ebben a hadrendben, de egyre inkább összeállt a kép, és az utolsó találkozón már az eredményben is sikerült előrelépnünk.

A walesiek ellen az volt a célunk, hogy többször jussunk az ellenfél védelme mögé, mint az előző találkozókon, ezt sikerült megvalósítanunk, igaz, ellenfelünknek is sok helyzete volt, néhányszor a szerencse is mellénk állt.

A játékosok végig pozitívan álltak a munkához, mindent megtettek, hogy gyorsan elsajátítsák az új feladataikat, biztos vagyok benne, hogy hasznos lesz a jövőben a taktikai repertoárunk bővülése."

 nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapjának a mérkőzés után Sándor György szövetségi edző.

MagyarországWales 31 (20)
Magyarország: Kocsis Botond – Csorba Dominik, Szekér Botond (Raki Levente, 78.), Kiss Bálint (Varga Máté, 61.) – Kostevc Kevin (Csorba Noel, 46.), Madarász Ádám, Hős Zsombor, Kugyela Zalán (Fónai Bence, 46.), Bolgár Botond (Garai Zétény, 46.) – Kovács Patrik (Kovács Bendegúz, 61.), Barkóczi Barnabás (Barna Dániel, 78.)
Gólszerzők: Kugyela (25.), Barkóczi (42.), Fónai (67.), ill Brogan (89.)

 

(Kiemelt képünkön az U16-os fiú labdarúgó válogatott Forrás: valogatott.mlsz.hu)