UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-05-13 19:25

Lemondott az elnökség fele, tisztújítás előtt a szövetség

Öt elnökségi tag lemondott a posztjáról a Magyar Asztalitenisz Szövetségben (MOATSZ), ami egyben azt is jelenti, hogy a testület megszűnt és 30 napon belül tisztújító közgyűlést kell összehívni.

Somlyó Gergely alelnök az MTI érdeklődésére szombaton megerősítette a Nemzeti Sport információját, amely szerint a csütörtöki közgyűlés előtt egy nappal, ügyvédi e-mailből értesültek elnökségi tagtársaik lemondásáról. A múlt vasárnap Európa-kupa-ezüstérmet szerzett Budaörsi SC elnöke úgy fogalmazott: nagyon csalódott a történtek miatt.

„Elkeseredést érzek, hiszen a magyar asztalitenisz-társadalomtól négyéves időtartamra kapott, megtisztelő alelnöki feladattal kapcsolatosan nagyon sokat dolgoztam az elmúlt két esztendőben, elsősorban a női szakág kapcsán, és ezt a folyamatot most megakasztották. És nem az a fórum akasztotta meg, amelytől a megbízatást kaptam, kaptuk, hiszen pont a közgyűlés küldöttjeit állították kész tények elé az elnökségi tagságukról lemondó személyek azzal, hogy leköszönésükkel a saját tagságukkal együtt a teljes elnökségről is ítéletet mondtak" – fogalmazott.

Ács Pongrác mellett Ambrus Ferenc, Gulyás Vince, Lakatos Gyula és Sári László döntött a távozás mellett, ami azt jelenti, hogy Nátrán Roland elnök, Somlyó Gergely és Hegedűs László alelnökök, valamint Bartha Tibor és Csekő Sándor elnökségi tagok sem maradhattak, az alapszabály értelmében ugyanis megszűnt az vezetőség, s a történtek miatt harminc napon belül tisztújító közgyűlést kell összehívni. Somlyó kiemelte, hogy nagyon rossz időpontban jött az elnökség megszűnése.

„A női szakág tekintetében nagyon fontos időszakot élünk, közeleg a felnőtt-világbajnokság, az Európai Játékok, az U13-as, az ifjúsági és serdülő Eb, zajlik az adott esetben sorsdöntő olimpiai kvalifikáció, vagy klubeseményként a csapatbajnokságot lezáró négyes döntő. Most ezek helyett sajnos megint az kerül fókuszba, hogy széthúzás és balhé van a pingpongosoknál" – mondta.

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) pénzügyekért felelős alelnökeként is tevékenykedő Nátrán Roland vezette elnökség két éve kapott mandátumot négy esztendőre. A tisztújító közgyűlés időpontja egyelőre nem ismert.

(Kiemelt képen: Nátrán Roland, a MOATSZ eddigi elnöke Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)