UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel Vívás

2023-05-15 16:22

Így lettünk bajnokok: Szilágyi Áronnal indul az új YouTube-sorozat

Már látható az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolóink gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat első adása, melynek vendége Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül:

hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el?

A Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László által írt olvasmányos történetek tanulságok sorával szolgálnak a fiatalok sportolóknak, az edzőiknek, a szüleiknek egyaránt, ahogyan a most induló széria beszélgetései is – nem mintaként, de – példaként szolgálhatnak minden érintett számára.

Az UP Sport YouTube-csatornáján már megtekinthető az interjúsorozat első adása, amelyben Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívóval beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője

a kezdetekről, az első edzésekről, a szülők hozzáállásáról, a mesterhez való ragaszkodásáról, az álom kimondásának fontosságáról, az iskoláról, a diákszerelemről

és persze sok minden másról.

A folytatásban Kammerer Zoltán, Lőrincz Tamás, Keszthelyi Rita, Baji Balázs és Rasovszky Kristóf mellett a tervek szerint Szoboszlai Dominik, Milák Kristóf és Valter Attila is a sorozat vendége lesz.

A Szilágyi Áronnal készült interjú itt tekinthető meg:

Iratkozz fel az UP Sport YouTube-csatornájára, hogy ne maradj le egyetlen filmünkről sem: https://www.youtube.com/@UP_Sport/featured
Az Így lettünk bajnokok című interjúkötet itt rendelhető meg:
https://webshop.mediabook.hu/igy-lettunk-bajnokok

(Kiemelt képen: Szilágyi Áronnal Bruckner Gábor beszélget Fotó: Mura László)