UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-05-17 14:37

Ilics Zoran és Lukács Péter jó emlékeket őriznek a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémiáról

Ilics Zorán és Lukács Péter, a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia egykori növedékei, a Telekom Veszprém jelenlegi játékosai szerint elengedhetetlen a megfelelő akadémiai rendszer egy elsőosztályú csapat számára.

A két fiatal tehetség, a 21 éves Ilics Zoran és a húszéves Lukács Péter egyaránt a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia Veszprémnél nevelkedett, s az utánptlásműhelyből jutottak el az ország legeredményesebb kézilabda klubja, a Telekom Veszprém elsőosztályú csapatába. Csaknem két éve már, hogy a legmagasabb szinten szerepelnek, az akadémiai évekről és az elsőosztályban való szereplésükről kérdezte őket a bfakademia.hu.

"Persze, ha van egy jó edző és egy jó akadémia, az nagyon sokat segít. Az is nagyban hozzájárult, hogy jó munkát végeztünk, jó meccseket játszottunk és fejlődtünk. Szerintem ez is kellett ahhoz, hogy felkerültünk a „nagy csapatba”. De mindig jó volt és mindig is jó lesz öt-tíz-húszezer ember előtt játszani, a saját közönségünk előtt - mindig plusz motivációt ad, és ezért is kézilabdázunk."

– emlékezett vissza a válogatottban is szereplő Ilics Zoran a BFKA-ban eltöltött időszakról. 

"Nagyon fontos, hogy egy élvonalban lévő csapatnak legyen egy jó akadémiája, ahol tud foglalkozni a fiatal tehetségekkel, ahol játéklehetőséget lehet biztosítani nekik. Elengedhetetlen az, hogy egy nagy csapat számíthasson a fiatalokra, ugyanúgy, ahogy velünk is számoltak annak idején. Én egy évet töltöttem az akadémián, nyugodt szívvel mondhatom, életem eddigi legjobb szezonja volt az, amit ott játszottam."

– hangsúlyozta Lukács Péter az Akadémia szerepét pályafutásában.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

(Kiemelt képünkön: Ilics Zoran és Lukács Péter Forrás: bfakademia.hu)