UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-05-18 19:12

Az Amerikába igazoló Fenyvesi Barnabás U20-as bajnoki címmel búcsúzna Kaposváron

A kaposváriak korosztályos válogatott röplabdázója, Fenyvesi Barnabás (19) ősztől az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő Quincy University csapatában folytatja karrierjét, előtte viszont még a pénteken kezdődő U20-as országos döntőre fókuszál, és aranyéremmel búcsúzna el nevelőklubjától.

A Fino Kaposvár esélyesként utazik az U20-as férfi röplabdások péntektől vasárnapig tartó, Dunakeszin megrendezendő országos döntőjére. A somogyi együttes a középszakaszban a harmadik helyen végzett, három ponttal lemaradva az éllovas Kecskemét és egy ponttal a második Szolnok mögött.

Fenyvesi Barnabás csapatkapitány így latolgatta az esélyeket az MRSZ honlapján:

Mindenképpen az aranyéremért utazunk Dunakeszire, úgy érzem, a csapatunk egyben van, mindenki éhes a sikerre. Egyetlen cél lebeg előttünk, hogy pontról pontra meg tudjuk valósítani azt, ami bennünk van.

A Kaposvár saját nevelésű, utánpótlás-válogatott játékosa a következő évadtól az Egyesült Államokban, az NCAA-ben szereplő Quincy University (Illinois állam) csapatában folytatja pályafutását.

Már most nagyon izgatott vagyok emiatt, tavaly is követtem az amerikai egyetemi bajnokságot és nagyon tetszett. Hatalmas ugródeszka lehet számomra mind a tanulás és a röplabda terén is.

Sportmenedzsmentet fogok kint tanulni. Hálásan köszönök mindent szüleimnek, akik mindenben támogattak, és természetesen nevelőegyesületemnek is, szorosan köt minden Kaposvárhoz, hiszen itt kezdtem el röplabdázni” – fogalmazott a fiatal négyesütő.

U20-as férfi országos döntő, pénteki program (Dunakeszi):
9:30 Pénzügyőr SE–DSE Röplabda Akadémia
11:00 Fino Kaposvár–Vegyész RC Kazincbarcika
12:30 DSE Röplabda Akadémia–KESI/A
14:00 Vegyész RC Kazincbarcika–Szolnoki Sportcentrum
15:30 KESI/A–Pénzügyőr SE
17:00 Szolnoki Sportcentrum–Fino Kaposvár

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)