UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-18 15:31

Remekül sikerült a Wales elleni előadás Kaczvinszki Dominik szerint

Az U17-es Európa-bajnokság nyitányán Walest 3–0-ra felülmúló magyar válogatott középhátvédje, Kaczvinszki Dominik örül csapata szervezett és jó játékának.

Talán csak nagyon kevesen számítottak arra, hogy a magyar U17-es válogatott magabiztos, 3–0-s győzelmet arat Wales fölött. A torna nyitányán aratott siker értékét növeli, hogy Belvon Attila szövetségi edző együttesének ellenfele egymást követő nyolc mérkőzést vívott meg veretlenül, s meg tudott birkózni a rendezés miatt ránehezedő nyomással és elvárással.

A találkozót követően a mérkőzést belső védőként végigjátszó Kaczvinszki Dominik, a Bp. Honvéd neveltje nyilatkozott portálunknak.

„Új impulzusként ért minket, hogy ennyi néző előtt futballozhattunk. Nem mondanám, hogy megilletődve játszottunk, az első tíz-húsz percben azonban hozzá kellett szoknunk az új helyzethez, a környezetet, a pályához, a nyomáshoz és a nézőközönséghez. A találkozó elején engem is elragadt kicsit a hév, sárga lapot kaptam egy olyan helyzetben, amikor nem kellett volna odacsúsznom az ellenfélnek. Az idő előrehaladtával belelendültünk a játékba és felvettük a versenyt a walesiekkel. Nem alakítottunk ki rengeteg zicccert, de jól használtuk ki a lehetőségeinket."

A vezetés megszerzésének pillanata és az azt követő örömmámor a 17 éves középhátvédet is magával ragadta.

Fantasztikus volt az első gólöröm, mind közül talán az volt a legkülönlegesebb. Az ilyen pillanatokra vártunk gyermekkorunk óta, ennyi néző, szurkoló előtt akartunk bizonyítani. Az utóbbi időszakban kevés gólt szereztünk, viszont akkor és ott megtört a jég. A második félidőben kibontakoztunk, felszabadultabbak és higgadtabbak lettünk, ennek következtében pedig több helyzetet alakítottunk ki. Örülök, hogy jól sikerült az előadás, a három szerzett gól jónak mondható. Elégedettek lehetünk a játékunkkal.

A tehetséges bekk szerint a magyar válogatott győzelmének kulcsa a mentalitásban keresendő.

„Összeszedettebben és szervezettebben játszottunk, mint Wales, amely egyébként erős csapat, egy az egyben veszélyes, dinamikus játékosokkal. Fontos volt a jó rajt, biztosan ad nekünk valamennyi löketet, de nem állhatunk le, szombaton ugyanis Lengyelországgal csapunk össze  az első mérkőzésének eredménye alapján jó meccsre számítok."

(Kiemelt képünkön: az U17-es válogatott gólöröme Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)