UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-05-23 14:49

Tokaji Viktor az U21-es bajnok FEHA19 új vezetőedzője

A kétszázhuszonkétszeres válogatott, hatszoros magyar bajnok, szapporói hős Tokaji Viktor veszi át az U21-es jégkorongbajnokság címvédőjének, a FEHA19-nek az irányítását.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a FEHA19 U21-es csapatával tavasszal bajnokságot nyerő Vaszjunyin Artyom a DEAC Erste Ligában szereplő együttesét irányítja a nyártól, a napokban pedig az is kiderült, mely szakember érkezik a helyére. A fehérvári kispadra a kétszázhuszonkétszeres válogatott, hatszoros magyar bajnok, szapporói hős Tokaji Viktor ülhet le, aki legutóbb a DVTK Jegesmedvék Erste Ligás gárdáját vezette.

„Az U21-es kiemelt korosztályt arra kell felkészítenem, hogy szintet tudjanak lépni a játékosok, az Erste Ligában, az ICE Ligában vagy más professzionális bajnokságban helyt tudjanak állni. Ez nekik és nekem is komoly kihívás. Székesfehérvár különleges hely a hazai jégkorongban, mert egészen a szupermini korosztálytól a komoly profi karrierig terjednek a lehetőségek. Egyedülálló, hogy egy fiatal megmártózhat az Erste Ligában, és belekóstolhat akár az ICE Ligába, vagy mint legutóbb a Bajnokok Ligájába is – idézi a fehérvári akadémia honlapja a szakembert. – A következő szezon tele lesz kihívásokkal, mivel a hazai bajnokság mellett az akadémiai rendszerben működő magyar csapatok visszatérnek az osztrák bázisú rendszerbe, ami hatalmas lehetőséget kínál az előrelépésre. Következetes, részletekbe menő és számonkérő edző vagyok. A hangsúly nálam a fejlesztésen lesz, ami olyan alapot adhat egy játékosnak, ami mind fizikálisan, mind mentálisan segítheti a beilleszkedését a profi felnőtt közegbe. A teljes stáb nevében állíthatom:

tudjuk, mi kell ahhoz, hogy valaki profi hokissá váljon.

Célkitűzésünk, hogy a játékosaink közül minél többen kerüljenek olyan szintre, hogy felnőtt korukban is megállják a helyüket. Ha ez címvédéssel, esetleg remek nemzetközi helyezéssel párosul, azzal nemcsak a csapatunk és a hokisaink nyernek, hanem a teljes hazai hokitársadalom.”

(Kiemelt képünkön: Tokaji Viktor Forrás: FEHA19)