UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-05-24 20:32

Csoportgyőzelmet ért a spanyoloknak a Barca fiataljának bombája

Spanyolország 1–1-et játszott Szerbiával a hazai rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel a B-csoport élén végzett. Anglia a Svájc elleni 0–0-s döntetlenjével biztosította be elsőségét a D jelű négyesben. A szerdai mérkőzésekkel véget ért a csoportkör, szombaton a negyeddöntőkkel folytatódik a torna.

A B-csoportban a Szlovénia elleni rossz kezdés után feljavult Szerbia, amely az olaszok legyőzése után Budaörsön a spanyolok dolgát is megnehezítette. Az Árok utcába kilátogató 815 néző – melynek leghangosabb részét a szerb szurkolók tették ki – jó iramú mérkőzésnek lehetett tanúja. A Nemzeti Sport tudósítása szerint Spanyolország veszélyesen kezdett, ám már az első félidőben kiderült, időnként nem átjárhatatlan a védelme. A 68. percben előnyhöz is jutottak déli szomszédaink, balról érkező beadásból a Crvena zvezda 15 esztendős tehetsége, Andrija Makszimovics fejelt a kapuba.

A spanyolok bő tíz perccel később válaszoltak: a Barca szintén 15 éves fiatalja, a Betis április végi, 4–0-s legyőzése során a katalánok első csapatában is bemutatkozó Lamine Yamal kapott labdát egy szöglet után, majd a jobb felsőbe bombázott. Az állás már nem változott, a döntetlen pedig elég volt a spanyoloknak a csoportgyőzelemhez.

Az olaszok Szlovénia ellen megszerezték első győzelmüket, de ez már csak szépségtapaszt jelenthet számukra, a csoport 3. helyén végeztek, megelőzve mai ellenfelüket, amely tizenhatoson kívüli kezezése miatt már a 19. percben elveszítette első számú kapusát.

A D-csoportban már az első két meccs alatt eldőlt, ki jut tovább, így már csak a pontos helyezések voltak függőben az utolsó játéknapot megelőzően. Angliának Svájc ellen egy gól nélküli döntetlen is elég volt ahhoz, hogy megnyerje csoportját az alpesi ország előtt. A már biztosan kieső Hollandia vezetett, de nem tudta megtartani előnyét a szintén búcsúzó Horvátországgal szemben.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
HARMADIK (UTOLSÓ) FORDULÓ
B-CSOPORT:

Spanyolország–Szerbia 1–1 (Budaörs)
Szlovénia–Olaszország 0–3 (Telki)
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Szerbia 4, 3. Olaszország 3 (4–4), 4. Szlovénia 3 (5–8)
D-CSOPORT:
Hollandia–Horvátország 1–1 (Balmazújváros)
Anglia–Svájc 0–0 (Debrecen, DEAC-sporttelep)
A csoport végeredménye: 1. Anglia 7 (5–1), 2. Svájc 7 (4–1), 3. Horvátország 1 (2–4), 4. Hollandia 1 (2–7)
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Lengyelország–Szerbia
Németország–Svájc
Írország–Spanyolország
Franciaország–Anglia

(Kiemelt képen: Lamine Yamal (10) szerezte a spanyolok gólját Forrás: UEFA)