UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-05-31 13:03

Szántosi Dávid ezüst-, Lei Balázs bronzérmes az U17-esek között Havirovban

Szántosi Dávid a döntőben, míg Lei Balázs az elődöntőben szenvedett vereséget a végső győztes, francia Nathan Lamtől az U17-esek versenyében, a Havirovban zajló cseh nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon.

A hét magyar fiúból háromnak sikerült főtáblára jutnia az U17-esek egyes mezőnyében, közülük Szántosi Dávid jutott a legtovább: sorrendben malajziai, lengyel, bolgár, majd két francia ellenfelet győzött le a fináléig, amelyben végül a szintén francia Nathan Lam megállította (0:3), így ezüstérmesként zárt Havirovban.

Eközben a másik ágon Lei Balázs ugyancsak remekelt, aki miután magabiztosan megnyerte selejtezőcsoportját, a főtáblán két lengyel játékost is megvert kezdésként. Ez után a francia és a szlovák riválison túljutva már a legjobb négy között találta magát. A döntőbe jutásért végül 3:1-re kikapott a már említett, francia Nathan Lamtől, aki később Szántosit is felülmúlta. Lei a harmadik helyen végzett. Ezzel két magyar játékos állt a dobogón az U17-es korosztályban. Cseri Ádám a legjobb 64 között búcsúzott.

Az U13-asok mezőnyében Gergely Márk a negyeddöntőig jutott.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Szántosi Dávid Forrás: WTT)