UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-06-02 23:45

Németország nyerte a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságot

A német válogatott Dárdai Bencével a soraiban a gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re legyőzte Franciaországot a Magyarországon rendezett U17-es Európa-bajnokság döntőjében.

Németország és a címvédőként érkező Franciaország korosztályos csapata jutott be a magyarországi rendezésű U17-es Európa-bajnokság döntőjébe, amelyet Németország tizenegyespárbajt követően 5–4-re megnyert – számolt be a Sportal. A Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett döntőben a francia válogatottnak voltak nagyobb helyzetei, de

a legközelebb Németország járt a gólhoz a rendes játékidő 80. percében, a csereként beálló Dárdai Bence szabadrúgása után a lécen csattant a labda.

A tizenegyespárbajban a németek első rúgója hibázott, utána azonban az ötödik párig mindenki belőtte a sajátját – köztük Dárdai Bence is. A francia válogatott 4–3-as vezetésénél Fode Sylla már a győzelemért lőhetett, de Max Schmitt védett. A következő körben aztán a francia Saimon Bouabre is rontott, Assan Ouédraogo pedig nem hibázott, így a németek 5–4-re megnyerték a párbajt, és az U17-es korosztályban megszerezték negyedik Európa-bajnoki címüket.

U17-es Európa-bajnokság, döntő:
Németország–Franciaország 0–0 – tizenegyesekkel: 5–4

(Kiemelt képünkön: Dárdai Bence Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)