UtánpótlásSport
2024. június 25.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Birkózás Szakszemmel

2023-06-12 16:22

Így lettünk bajnokok: Lőrincz Tamás kisdiákként majdnem abbahagyta a birkózást

Folytatódik az UP Sport YouTube-csatornáján a klasszis sportolóink gyerek- és fiatalkorát feldolgozó Így lettünk bajnokok című interjúsorozat, melynek harmadik vendége Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó.

A sorozat ötlete annak nyomán született meg, hogy az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó 2019 őszén nagy sikerrel jelentette meg Így lettünk bajnokok című portréinterjú-kötetét, melyben 30 hazai klasszis sportoló mesél gyerek- és fiatalkoráról. Vagyis kiderül:  

hogyan csinálták, milyen gondokkal küzdöttek pályafutásuk elején azok, akiknek „bejött”, vagyis később, felnőttként világraszóló eredményeket értek el?  

A Ballai Attila, Bruckner Gábor, Gy. Szabó Csilla és Török László által írt olvasmányos történetek tanulságok sorával szolgálnak a fiatalok sportolóknak, az edzőiknek, a szüleiknek egyaránt, ahogyan a mostani széria beszélgetései is – nem mintát, de – példát mutathatnak minden érintettnek. 

Szilágyi Áron és Kammerer Zoltán után az UP Sport YouTube-csatornáján az olimpiai arany- és ezüstérmes, egyszeres világ-, négyszeres Európa-bajnok birkózóval, a visszavonulása óta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozó Lőrincz Tamással beszélget Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője. 

Szó esik például arról, hogy ha nincs a lelkiismeretes sportvezető, aki elmegy hozzá az iskolába, akkor alighanem már alsótagozatosként abbahagyja a sportot, hogy a 14 éves ceglédi kölyök miképpen élte meg a fővárosba költözést és hogy felnőtt Európa-bajnokként is ugyanúgy le kellett vinnie a kollégiumi kukát, mint mindenki másnak... 

A folytatásban Keszthelyi Rita, Baji Balázs, Rasovszky Kristóf és Berki Krisztián mellett a tervek szerint Szoboszlai Dominik, Milák Kristóf és Valter Attila is a sorozat vendége lesz. 

A Lőrincz Tamással készült interjú itt tekinthető meg: 

Nézd meg a sorozat korábbi részeit is! 

Szilágyi ÁronKammerer Zoltán

Iratkozz fel az UP Sport YouTube-csatornájára, hogy ne maradj le egyetlen filmünkről sem:  

https://www.youtube.com/channel/UCSGNC33H1aMhtQuMM-71q-g  

Az Így lettünk bajnokok című interjúkötet itt rendelhető meg: 

https://webshop.mediabook.hu/igy-lettunk-bajnokok  

(Kiemelt képünkün: Lőrincz Tamás és Bruckner Gábor az UP Sport stúdiójában Fotó: Mura László )