UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2023-06-14 17:55

Junior Európa-bajnok Basa Lili és Dobronyi Dorina váltója

A Basa Lili és Dobronyi Dorina alkotta női váltó aranyérmet szerzett az isztambuli junior öttusa Európa-bajnokságon.

Szerdán a férfi és a női váltók küzdelmeivel kezdődött meg a junior öttusázók Európa-bajnoksága a törökországi Isztambulban, ahol 15 ország 82 versenyzője igyekszik kihozni magából a legtöbbet. 

A korosztály először szerepel olyan kontinensviadalon, melyen a lovaglás helyett már az akadálypályán (OCR) kell bizonyítaniuk a fiataloknak. 

A nyitónap rögtön magyar elsőséget hozott.

Basa Lili (balra) és Dobronyi Dorina a dobogó tetején Forrás: TMPF

A verseny hivatalos eredményközlése szerint

Basa Lili és Dobronyi Dorina

kettőse a vívásban nem volt az élmezőnyben, ám az akadálypályát magasan a legjobb eredménnyel teljesítette, míg az úszásban is a második leggyorsabb volt a páros. A záró, kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) pedig megőrizte előnyét a magyar váltó, és

junior Európa-bajnoki címet szerzett.  
Dobronyi Dorina fogadja a célban az elsőként érkező Basa Lilit Forrás: TMPF

A KSI-ben edződő 19 éves Basa és a Kőbánya SC klubszíneiben versenyző 18 esztendős Dobronyi a lengyel, valamint a török váltó előtt végzett az élen. A magyar lányok 2004-es születésűekként nyertek a 2002-eseket is felvonultató európai seregszemlén.

A férfimezőnyben Csák Milán és Holéczy-Fehér Bogdán képviselte a magyar színeket. A duónak a lányokhoz hasonlóan az akadálypálya ment a legjobban. Ebben a versenyszámban a másodikként zárt a váltó, amely végül a hatodik helyet érdemelte ki a junior Eb-n. Az Európa-bajnok a cseh Jan Toman, Matej Lukes kettős lett.

(Kiemelt képünkön balról: Dobronyi Dorina és Basa Lili Forrás: TMPF)