UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-06-16 09:02

„Az egyik legnehezebb négyesbe kerültünk” – Lukács Péter az U21-es vb előtt

A jövő kedden kezdődő U21-es kézilabda-világbajnokság előtt az irányító Lukács Péterrel beszélgettünk a felkészülésről, a csoportbeosztásról, és arról, miért lesz számára különleges a norvégok elleni mérkőzés.

Négy nap múlva, jövő kedden kezdi el a szereplést a német-görög közös rendezésű U21-es világbajnokságon a junior férfi kézilabda-válogatott, amely június elsejétől edzőtáborba vonult, azóta pedig folyamatosan készül a csapattagok utolsó korosztályos világversenyére. Néhány nappal ezelőtt Lengyelországban jártak a fiatalok, ahol duplameccset játszottak a házigazdákkal – a mérleg egy győzelem és egy vereség lett, az utolsó edzőmérkőzéseket pedig már itthon, Tiszakécskén vívják majd a sportolók, a lengyelekkel a vb-n azonos csoportba kerülő franciákkal.

„Már a második hete készül együtt a csapat, amihez valamivel később tudott csatlakozni a hármasunk Ilic Zorannal és Fazekas Gerivel; előbbivel a Pick Szeged elleni bajnoki döntők miatt érkeztünk később, míg Gerinek a lengyel klubjában voltak még teendői. A hangulatra a szokásoknak megfelelően nem lehet panasz, keményen dolgozunk, mindenki nagyon fókuszált a vb kezdete előtt – mondja a 20 éves irányító, Lukács Péter, aki a franciák elleni duplameccsre is kitér. –

Természetesen, két győzelemmel szeretnénk hangolni a vb-re, könnyű dolgunk viszont biztosan nem lesz, hiszen erős együttesről beszélünk, akikkel sokszor találkoztunk az elmúlt években.

A legfőbb, hogy tovább gyakoroljuk a taktikai elemeket, hogy a világbajnokságon a leggördülékenyebben alkalmazzuk majd őket.”

A magyar csapat Dánia, Argentína és Norvégia mellé került az E-csoportba.

Az egyik legnehezebb négyesről beszélünk, három európai csapat került össze, míg az argentinokat kevésbé ismerjük, sokat kell majd videózni az összecsapásunk előtt, az viszont biztos, hogy kellemetlen stílusú ellenfélről van szó. A dánoknak vissza akarunk vágni a tavalyi Eb-vereségért, akkor is a csoportkörben találkoztunk velük.

A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, de inkább az lebeg a szemeink előtt, hogy lépésről lépésre, meccsről meccsre haladjunk. A tavalyi Eb-n elért ötödik hely után a legjobb nyolc közé jutás minimális elvárás lehet, de ehhez is maximális koncentráció kell majd, hiszen apróságokon múlik a siker.”

A Telekom Veszprémet erősítő Lukács esetében külön pikantériája a Norvégia elleni összecsapásnak, hogy a nyártól kölcsönben az északi ország bajnokságában szereplő Elverum gárdájához kerül.

„Hosszú és izgalmas évadot zártunk le nemrég, veszprémi szempontból pedig összességében sikeres hónapokat hagytunk magunk mögött. Én sajnos kevésbé voltam játékban, de végig keményen dolgoztam, így jó formában érkeztem a válogatotthoz.

Nagy lépés és kihívás, hogy csatlakozhatok az Elverumhoz, izgatott vagyok a légióskodás miatt. Minden tőlem telhetőt megteszek majd, hogy jól sikerüljön ez a két év.

Érdekes, hogy összesorsoltak minket a norvégokkal, így olyan ellenfelem is lesz a vb-n, akivel a klubban hamarosan együtt játszhatok.”

Június 16., péntek, Tiszakécske
Magyarország–Franciaország
Június 17., szombat, Tiszakécske
Magyarország–Franciaország
A válogatott csoportmeccsei a junior-világbajnokságon:

Június 20., kedd
12:15 Magyarország–Argentína (Tv: Sport 1)
Június 22., csütörtök
12:15 Norvégia–Magyarország (Tv: Sport 1)
Június 23., péntek
19:15 Magyarország–Dánia (Tv: Sport 1)

(Kiemelt képünkön: Lukács Péter Forrás: Telekom Veszprém)