UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-06-20 21:33

Molnár Janka U23-as csúcsot futott a csapat Eb-n

Molnár Janka U23-as magyar rekordot futott 400 méteren a Chorzówban zajló atlétikai csapat Európa-bajnokságon.

Szinte mindegyik magyar atléta kiválóan teljesített az Európa Játékok keretén belül a lengyelországi Chorzówban zajló csapat Európa-bajnokság keddi nyitónapján, melynek végén Magyarország 159 ponttal vezeti a második divíziót az ukránok (138,5) és a szlovénok (122) előtt. 

A kontinensviadalon korosztályos magyar rekord is született. 

A női 400 méteres síkfutóversenyben Molnár Janka remek hajrával,

51.74 másodperc alatt ért célba,

és az előkelő harmadik helyen végzett. A Tatabányai SC fiatalja ezzel nemcsak egyéni, hanem U23-as országos rekordot is javított. A korosztályos csúcsot 52.05 mp-vel Petráhn Barbara tartotta 2000 óta.  

„Ez egy nagyon nagy csúcs! – kezdte Janka a verseny után az M4 Sportnak. –52.55 volt az egyénim, és ezt majdnem egy másodperccel sikerült megdöntenem. Titkon szerettem volna 51-gyel kezdődő időt is. Nem tudom pontosan, hogy mi hozta ki belőlem ezt az eredményt. Az egyik fő húzóerőm az volt, hogy anyukámat ma műtötték otthon, és azt ezt az ajándékot neki is szeretném szánni. És mindenekelőtt az edzőmnek, Bartha Attilának, mert mindent neki köszönhetek, és már nagyon rég vártunk egy nagy eredményre. Végre most kijött belőlem.” 

(Kiemelt képünkön: Molnár Janka Forrás: MASZ)