UtánpótlásSport
2024. május 13.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs Ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság

2023-06-21 19:32

Csütörtökön kezdődik a portugáliai ifjúsági Európa-bajnokság

Tíz magyar fiatallal a mezőnyben csütörtökön a portugáliai Odivelasban kezdetét veszi az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága.

Öt-öt fiú és leány versenyző képviseli a magyar színeket a csütörtöktől vasárnapig tartó ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokságon, amelyet idén Portugáliában, a Lisszabonhoz közeli Odivelas városában rendeznek.

A fiúk közül Galó Bence (50 kg) lehet a mieink első számú éremesélyese,

miután a legutóbbi öt korosztályos Európa-kupa-versenyéből négyszer is dobogóra állhatott: ebből kétszer első, kétszer harmadik lett. Az újpestiek fiatalja jelenleg a hatodik az ifjúsági világranglistán a súlycsoportjában.

A tavaly az 50 kilósok között vb-ezüst- és Eb-bronzérmes Kollár Sebestyént (Budapesti Honvéd) ezúttal már a 60 kilósok mezőnyében láthatjuk,

s ismét joggal pályázhat az érmek valamelyikére – idén eddig egy-egy ezüsttel és ötödik hellyel büszkélkedhet az ifi Ek-sorozatban. A legutóbbi, lengyelországi Európa-kupán meglepetésre aranyérmes Bertalan Balázs (73 kg) szintén sokra lehet hivatott.

A leányszakágban ugyancsak akadnak éremvárományosok:

elsősorban Kiss Viktória (44 kg; Honvéd) és Vég Luca (52 kg; Ceglédi VSE) említhető ebben a kategóriában.

Kiss idén debütált az Európa-kupa-viadalokon, és tavasszal egy-egy ezüstöt és bronzot is bezsebelt. A múlt évben a 48 kilósok között vb-ötödik Vég időközben súlycsoportot váltott, eggyel feljebb lépett. Idén eddig ötödik hely volt tőle a maximum, de tavaly ősszel Győrben már aranyérmet is nyert 52 kilósként. kategóriában. 

A tavalyi, poreci ifi Eb-t a mieink hat éremmel, közte egy arannyal zárták. Az akkori érmesek közül már csak a harmadik helyen végző Kollár Sebestyén erősíti ezt a korosztályt.

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ODIVELAS (PORTUGÁLIA)
A program:
Június 22., csütörtök
Fiú 50
 (Galó Bence, UTE), 55 és 60 kg (Kollár Sebestyén, Budapesti Honvéd SE); leány 40, 44 (Kiss Viktória, Budapesti Honvéd SE) és 48 kg (Jüttner Janka, Diósdi DSE)
11:00: selejtezők
17:00: bronzmérkőzések, döntők, eredményhirdetés
Június 23., péntek
Fiú 66
 és 73 kg (Bertalan Balázs, MTK Budapest; Pintér Bulcsú, BHSE); leány 52 (Vég Luca, Ceglédi VSE), 57 (Hoó Fédra, DVTK) és 63 kg
11:00: selejtezők
17:00: bronzmérkőzések, döntők, eredményhirdetés
Június 24., szombat
Fiú 81, 90
 és +90 kg (Tóth Máté Miron, Miskolci VSC); leány 70 és +70 kg (Ódor Veronika, Budaörsi SC)
11:00: selejtezők
17:00: bronzmérkőzések, döntők, eredményhirdetés
Június 25., vasárnap
Vegyes csapatverseny
11:00:
 selejtezők
17:00: bronzmérkőzések, döntők, eredményhirdetés

(Kiemelt képen: Galó Bence (fehérben) Forrás: EJU)