UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-06-21 21:10

Takáccsal és Sulyánnal a soraiban országos csúccsal győzött a női 4x100-as váltó a csapat Eb-n

A többek között Takács Boglárkával (21) és Sulyán Alexával (18) felálló 4x100 méteres női váltó országos csúccsal nyert a lengyelországi csapat Európa-bajnokság második napján.

Az Európa Játékok keretében zajló atlétikai csapat Európa-bajnokság második napján az utolsó női versenyszámként a 4x100-as rendezték meg Chorzówban. Az MTI tudósítása szerint a májusban 43.58 másodperces országos rekordot elérő magyar stafétából sérülés miatt Kocsis Anna Luca (18) kivált, ám a magyar női sprint szakág bőségét mutatja, hogy helyére a 200 méteren másfél hete 23.12 másodperces U20-as csúcsot futó, 18 esztendős Sulyán Alexát tudta betenni záróembernek a szakmai stáb. A staféta az idei idők alapján esélyes volt a sikerre és

a papírformát nagyon meggyőző futással váltották valóra Takács Boglárkáék, akik végül nem csupán nyertek, hanem tovább faragtak a rekordon (43.49 mp).

„Fantasztikus élmény volt itt lenni ebben a stadionban. Mindig nagy dolog a váltóval futni és képviselni az országot – kezdte a kedden 100 méteren harmadik, 21 éves Takács, aki a klasszikus és a 200-as sprintszám hazai csúcstartója. –

Technikailag azért maradt a futásban még, voltak apróbb hibák a váltásokban, de magát a futást abszolút odatettük és büszkék vagyunk, hogy sikerült országos csúcsot futni.

„Nálunk a dán lány belógott és megzavarta Grétát, de végül jól átadta a botot, csak a közepén fogtam meg, amit a hasammal igazítottam meg, ezért volt kis kimozdulás" – beszélt a nem várt nehézségekről a második százat futó Csóti Jusztina, aki Kerekes Grétától kapta a váltóbotot.

„Ezzel a 43 féllel az európai ranglistán top ötben vagyunk. Ráadásul most, ahogy mondtuk, nagyon sok hiba volt benne és ha ezeket kijavítjuk, akkor az idő is javulhat és akkor akár álmodhatunk arról, hogy a világbajnokságon döntőért fogunk küzdeni" – jegyezte meg Kerekes Gréta, amihez

Sulyán Alexa csak annyit tett hozzá: 

a határ a csillagos ég.

(Kiemelt képen, jobbról az utánpótláskorúak: Takács Boglárka (21), Sulyán Alexa (18), Csóti Jusztina és Kerekes Gréta Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)