UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-06-21 16:42

Tátrai Dávid bejátszotta magát a felnőttválogatottba az U20-as vb-n

A bukaresti U20-as vízilabda-világbajnokságot megnyerő magyar csapatból Tátrai Dávid is bekerült a férfi felnőttválogatott felkészülési keretébe.

Mint arról beszámoltunk, számos remek teljesítményt láthattunk a bukaresti U20-as férfi vízilabda-világbajnokságot megnyerő magyar csapatban. 

Közülük az egyik volt a 19 éves Tátrai Dávidé. A BVSC-Zugló fiatalja

védekezésben, támadásban is kiemelkedőt nyújtott, többször a csapat húzóemberének bizonyult, fontos gólokat szerzett,

az Egyesült Államok elleni elődöntőben ötször talált be, és a meccs MVP-jének is megválasztottak. De a szerbek elleni döntőben is lőtt három gólt. 

A megsüvegelendő teljesítmény hozadéka pedig az volt, hogy Varga Zsolt szövetségi kapitány a vb után egyből meginvitálta az ifjú pólóst a felnőttválogatott margitszigeti összetartására. 

„Miután láttam a teljesítményét és hallottam a munkamoráljáról úgy gondoltam, hogy az ilyen szereplés megérdemli a jutalmat – mondta a vlv.hu-nak Varga Zsolt. – Láttam tavaly is játszani, és akkor is voltak már nagyon jó mérkőzései világversenyen. Nyilván másokat is figyelemmel kísérek, és mindenki számára jelzés, hogy ha valaki védekezésben, valamint támadásban is nagyon jó teljesítményt nyújt, az kap lehetőséget a felnőttválogatottban.” 

Tátrai Dávid a felnőttválogatottal készülhet az U20-as vb után Forrás: World Aquatics

„Nagyon örülök a lehetőségnek, próbálom minden egyes pillanatát kiélvezni és sokat tanulni – reagált Tátrai szintén a vlv.hu-nak. – Még nagyon sokat kell fejlődnöm, de fiatal vagyok, és még minden esélyem megvan arra, hogy hosszabb távon is válogatott legyek.” 

A világbajnok U20-as csapatból Tátrai mellett még Gyapjas Viktor, Molnár Erik, Nagy Ákos, Vigvári Vince és Vismeg Zsombor készülhet a felnőtt nemzeti együttessel.  

(Kiemelt képünkön: Tátrai Dávid Forrás: World Aquatics)