UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Európa Játékok Kajak-kenu

2023-06-23 20:43

Gazsó Alida Dóráék bronzérmesek kajak párosban 500 méteren

A 23 éves Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara duója harmadik lett a kajak kettesek 500 méteres versenyében a krakkói Európa Játékok harmadik napján.

A kajak-kenusok pénteki hat döntőjéből ötben voltak érdekeltek a magyarok a krakkói Európa Játékokon. Az MTI tudósítása szerint az elsőben, női K-2 500 méteren a 2000-es születésű Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara – akik otthon simán nyerték mindkét válogatót – jól jöttek el a rajttól, s féltávnál az élbolyban haladtak a címvédő és világbajnok lengyelek, valamint a dánok társaságában. A második 250 méteren a két rivális ellépett – végül a lengyelek nyertek a dánok előtt –, a magyarok pedig magabiztosan tartották pozíciójukat, ezzel megszerezték a bronzérmet.

Nagyon örülök ennek a harmadik helynek. Tudom, hogy megszokták tőlünk, hogy mindig elsők vagyunk és azt gondolják, hogy valami történt, de ezt nem tudom mondani.

Nagyon jól éreztem magam a pályán belül, nem tudok olyan dolgot mondani, ami miatt harmadikak lettünk. Én a pályának az összes méterét élveztem" – mondta az M4 Sportnak a 23 esztendős Gazsó Alida Dóra, aki csütörtökön negyedik lett a négyessel, szombaton pedig még 500 méter egyesben is döntőzik, miután péntek délelőtt magabiztos győzelmet aratott előfutamában. 

Csak azt kívántam, hogy Dorka ne legyen olyan csalódott, mint tegnap volt.

Ő ugyanolyan maximalista, mint én, rossz volt látni a csalódottságát. Nem titok, hogy Dorka most sokkal jobb formában van, mint én, de én is nagyon akartam most ezt, miatta. Elsősorban egy jó pályát szerettem volna jönni, ez sikerült és jó volt látni, hogy ő is örül. Remélem, ezt a jövőre nézve magáévá tudja tenni, hogy

nem az a lényeg, hogy milyen érmet akasztanak a nyakunkba, hanem hogy elvégezzük a munkát a pályán és elégedettek legyünk magunkkal" 

– fogalmazott Csipes Tamara, aki hangsúlyozta: az olimpiai kvalifikációs világbajnokságig még két hónap van hátra, addig még tudnak javulni.

(Kiemelt képen: Gazsó Alida Dóra (elöl) és Csipes Tamara Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)