UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Európa Játékok Kajak-kenu

2023-06-24 14:25

Gazsó Alida Dóra ezüst-, Kiss Ágnes bronzérmes a szombati 500 méteres kajak-kenu döntőkben

A 23 éves Gazsó Alida Dóra második lett kajak egyes 500 méteren, míg a 18 éves Kiss Ágnes harmadikként zárt kenu egyes 500 méteren a krakkói Európa Játékok szombati napján.

A kajak-kenu versenyszámok zárónapi hat döntőjének mindegyikében érdekeltek voltak a magyarok, a küzdelem gyenge, majd egyre erősödő esőben kezdődött el dél után – számolt be az MTI.

Kezdésként a Honvéd 23 éves kajakosáért, Gazsó Alida Dóráért lehetett izgulni, aki csütörtökön negyedik lett a négyessel, pénteken pedig bronzérmet szerzett párosban. Utolsó pályáján visszafogottan rajtolt, de aztán próbálta tartani a tempót a dánok menőjével, az élen lapátoló Emma Jörgensennel, s féltávnál a második-harmadik helyen haladt. A hajrához közelítve aztán a többi riválisát lerázta és csapásról csapásra feljött a dánra is, de beérni vagy megelőzni már nem tudta,

s végül 15 századmásodperces hátránnyal második lett.
Gazsó Alida Dóra (23) ezüstérmet szerzett K1-500 méteren az Európa Játékokon Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A kettővel ezután következő döntő is hozott magyar érmet, de erre előzetesen nem sokan számítottak. A szegediek 18 éves, ifjúsági világbajnok kenusa, Kiss Ágnes remekül kezdett, s tapadt a két nagy esélyesre, a világbajnok ukrán Ludmila Luzanra és a címvédő spanyol Maria Corberára.

Az ellenőrző pontnál harmadik volt a fiatal magyar, s ezt a pozícióját sikerült is tartania a célig,

ráadásul bíztató a jövőre nézve, hogy nem sokkal maradt le a két favorittól. Az aranyérmet Luzan szerezte meg ebben a számban, amelyre nyolcan neveztek.

(Kiemelt képen: Kiss Ágnes Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)