UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Európa Játékok Ökölvívás Öttusa Vívás Sportlövészet

2023-06-26 21:13

Hámori Luca egy lépésre került az olimpiai kvótától az Európa Játékokon

A lengyelországi Európa Játékok ötödik napján az ökölvívók, a sportlövők, a vívók és az öttusázók között is szurkolhattunk utánpótláskorú magyar indulónak.

A krakkói multisporteseményen a magyar ökölvíók közül négyen is U22-esek, akik egyaránt azzal a céllal vágtak neki az Európa Játékoknak, hogy olimpiai kvótát szerezzenek. Ehhez bizonyos súlycsoportokban már a legjobb négy közé jutás is elég, így kijelenthetjük,

a kőszegi Hámori Luca (22 éves) a hétfői győzelmével közel került a kvalifikációhoz: a legjobb 32 után a 16 között is magabiztos győzelmet aratott a 66 kilósok között, egyhangú pontozással búcsúztatta a norvég Angelsent. Ha pedig a negyeddöntőben a holland Luna Beeloon is túljut, akkor biztosan részt vehet a 2024-es párizsi olimpián.

A 21 éves, 54 kilós Lakotár Hanna kikapott a török Akbas ellen, a hosszú kihagyás után visszatérő Kiss Levente (21, 92 kg) pedig a legjobb 16 között maradt alul megosztott pontozással a lengyel Bereznicki ellen.

Az utánpótláskorú vívók esetében Szemes Gergő (20) érte el a legjobb eredményt: a férfi tőrözők között előbb szlovák, majd lengyel ellenfelet győzött le, a nyolcaddöntőben viszont a dán Winterberg-Poulsentől 15:13-ra kikapott. Bagdány Albert (18) a 45. helyen végzett, a női párbajtőrözők mezőnyében pedig Wimmer Dorina (17) búcsúzott a legjobb 32 között.

Az öttusázóknál Koleszár Mihály (21) sikerrel vette a selejtezős akadályt, így az elődöntőben folytathatja majd a versenyzést, míg a sportlövők között a Pekler Zalánnal a légpuskások vegyescsapatversenyében aranyérmet szerző, nem egészen 21 esztendős Mészáros Eszter egy körrel maradt le a döntőről a kisöbű szabadpuska összetett számában, 11. lett.

(Kiemelt képünkön: Hámori Luca (középen) egy győzelemre az éremszerzéstől és az olimpiai kvótától Forrás: MÖSZ)