UtánpótlásSport
2024. június 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-06-29 09:24

Rg: rangos nemzetközi juniorversenyt rendeznek Törökbálinton

Rangos nemzetközi ritmikus gimnasztika versenyt rendeznek Törökbálinton; a legjobb hazai juniorok is szőnyegre lépnek.

Június 29-én és 30-án a Törökbálinti Sportcsarnokban két rangos ritmikus gimnasztika viadal zajlik: a FIG International RG Cup-ot a juniorok számára a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a Gedeon Cup-ot a felnőttek részére az MTK Budapest rendezi. 

A magyar junior együttes kéziszercsapatot Antal Panni, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Rakamazi Vivien, Horváth Boglárka és Kőszegi-Koháry Georgina alkotja, míg junior egyéniben Vukmir Elena, Barkóczi Boglárka és Hagymási Kíra mutatkozik be. A felnőtteknél Gyulai Blanka, Lovász Luca és Wiesner Hanna is indul. A juniorok a korosztály világbajnokságára is készülnek az eseményen.

Barkóczi Boglárka is szőnyegre lép Fotó: Ulrich Faßbender 

„A junioroknál az egyéni versenyzőknél team és szerenkénti eredményhirdetés lesz, míg az együttes kéziszercsapatoknál összetett és szerenkénti – idézi a hazai szövetség közleménye Kovács Andrea versenyigazgatót. – Külön érdekesség, hogy egy vb-dobogóra esélyes együttes, az azeri juniorcsapat a versenyen végzi el az utolsó simításokat a vb-felkészülés szempontjából, valamint a viadal utáni pár napos budapesti edzőtáborban. A junior viadal mellett egy rendhagyó felnőtt egyéni versenyt is rendezünk, amelyen kizárólag szerenként hirdetünk eredményt, így bárki megteheti, hogy csak kevesebb kéziszerrel indul, nem mind a néggyel.” 

(Kiemelt képünkön: a junior együttes kéziszer-válogatott Forrás: MRGSZ)