UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon Európa Játékok

2023-07-01 21:15

Kropkó Márta, Kiss Gergely és Dobi Gergő bronzérmet szerzett a vegyes váltó tagjaként az Európa Játékokon

Három U23-as triatlonos is helyet kapott szombaton a bronzérmet szerző vegyes váltóban, emellett a cselgáncsozók vegyes csapatversenyében hetedik helyen végző válogatottban is szurkolhattunk fiataloknak a lengyelországi Európa Játékokon.

A norvégok és a britek mögött harmadik helyen ért célba és bronzérmet szerzett a Kiss Gergely, Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő, Kropkó Márta triatlon vegyes váltó az Európai Játékokon. A csapatból Bragmayeren kívül még mindegyik versenyző az U23-as korosztályhoz tartozik. 

Az olimpia.hu beszámolója szerint a magyarok végig jól helyezkedtek, már az első ember, Kiss Gergely elsőként jött ki a tóból az úszás után. Bragmayer Zsanett is tartotta az élmezőnyben a pozíciót, Dobi Gergő hozott némi izgalmat, amikor a 8. helyig visszacsúszott, de a futás során javított. A befejezőember, Kropkó Márta harmadikként, 6 másodperces hátránnyal jött ki az úszásból, ezután jöttek a további izgalmak – meg lesz-e a magyar érem. Hétfős boly tekert együtt az élen jelentős előnnyel a többiekhez képest, majd a futás során a magyar lány a zónát negyedik helyen elhagyva, sokáig tartva pozícióját, majd hatalmasat hajrázva harmadik lett – a vele szorosan rivalizáló svájci büntetést kapott, már nem vett részt a sprtintben –, így vegyes váltónk megszerezte a bronzérmet, a magyar küldöttség 25 medálját.

„Már korán reggel szakadt az eső, kemény volt elkezdeni a versenyt. Igyekeztem jó helyen átadni a pozíciót, valamennyire sikerült is” – nyilatkozta a verseny után Kiss Gergely.

„Az úszásról sikerült elsőnek kijönnöm, utána kerékpáron picit visszacsúsztam az időjárási körülmények miatt, ezután sikerült egy jót futnom, amit sikerült jó helyen átadnom” – összegzett Dobi Gergő.

Ez óriási csapatmunka volt. Befejező voltam, ma nagyon gyorsak voltak a lábaim, meg akartam csinálni, hajtott a csapatszellem. Az elsőtől a hetedik helyig minden benne volt ebben a futamban, eléggé nyitott verseny volt. Nagyon boldog vagyok, őszintén nem gondoltam volna, hogy harmadikok leszünk

– mondta Kropkó Márta.

EURÓPAI JÁTÉKOK, TRIATLON
Vegyes váltó. 1. Norvégia (Vetle Thorn, Lotte Miller, Casper Stornes, Solveig Loseth) 1:07:29, 2. Nagy-Britannia (Izzard, Alden, Bentley, Rainsley) 1:07:33, 3. Magyarország (Kiss Gergely, Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő, Kropkó Márta) 1:07:40

Utánpótláskorú versenyzőknek a cselgáncsozók között is szurkolhattunk szombaton: a vegyes csapatversenyben a hetedik helyet szerezték meg a magyarok, köztük hét korosztályos sportolóval.

CSELGÁNCS
VEGYES CSAPATVERSENY
A 32 között

Magyarország–Ukrajna 4:1
Nyolcaddöntő
Magyarország–Lengyelország 4:1
Negyeddöntő
Németország–Magyarország 4:3
Vigaszág
Portugália–Magyarország 4:3

A magyar csapat utánpótláskorú versenyzői: Szabó Áron (19 éves; 73 kg), Szegedi Dániel (20 éves; 73 kg), Sáfrány Péter (21; 90 kg), Sipőcz Richárd (22; +90), Gyertyás Rózsa (21; 57 kg), Czerlau Jennifer (21; 70 kg), Sági Nikolett (19; +70 kg).

Kiemelt képünkön: (balról) Kiss Gergely, Kropkó Márta, Bragmayer Zsanett, Dobi Gergő Fotó: MOB-Média/Tumbász Hédi)