UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-07-01 14:54

Rg: magyar éremeső a törökbálinti rangos nemzetközi juniorversenyen

Remekeltek a magyar junior ritmikus gimnasztika-válogatott tagjai a Törökbálinti Sportcsarnokban rendezett, kétnapos FIG International RG Cupon, amelyen a junior együttes kéziszercsapatok összetett versenyét és a junior egyéni csapatversenyt is a mieink nyerték. Majd a záró napon a szerenkénti finálékban is kitettek magukért a hazai fiatalok.

Pénteken és szombaton a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ) szervezésében – a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) égisze alatt – első alkalommal rendezték meg a törökbálinti, nemzetközi junior ritmikus gimnasztika viadalt. A kétnapos verseny első napján a junior együttes kéziszercsapatok között összetett eredményt hirdettek, az öt labda és az öt kötél gyakorlatok alapján.

Az Antal Panni, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Rakamazi Vivien, Horváth Boglárka és Kőszegi-Koháry Georgina összeállítású magyar csapat 58.300 pontjának köszönhetően a dobogó tetejére állhatott,

megelőzve a vb-éremre is esélyes azeri (58.000) és a szlovák (49.850) együttes kéziszercsapatot – számolt be a hazai szövetség.

Szintén kiválóan szerepelt az egyéni versenyben Vukmir Elena (karika 28.450 pont, labda 27.450), Barkóczi Boglárka (buzogány 27.800) és Hagymási Kíra (szalag 26.350) is, így

az egyéni csapatversenyben 110.050 ponttal az élen végeztek a mieink,

a grúz (107.900) és a finn (101.150) együttes előtt. Az egyéni csapatverseny végeredménye a négy szer – karika, labda, buzogány, szalag – összesítése alapján alakult ki, minden nemzet négy gyakorlatot mutathatott be.

Majd a második napon is folytatódott a magyar éremeső Törökbálinton. Miután a szombati finálék közül amelyekben szőnyegre léptek a hazai versenyzők, ott érmet is nyertek, összesen hatot: két arany-, egy ezüst- és három bronzérem volt a mienk termése a záró napon, amelyen az együttes kéziszercsapatok és az egyéni versenyzők szerenkénti fináléit tartották.

Az Antal Panni, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Rakamazi Vivien, Horváth Boglárka és Kőszegi-Koháry Georgina összeállítású magyar junior együttes kéziszercsapat öt kötéllel győzni tudott

(29.600 pont) az azeri gárda előtt (29.150), míg öt labdával megfordult a sorrend, Antalék 28.600 ponttal másodikok lettek az Eb-dobogós azeri válogatott mögött (29.600).

Az egyéni versenyben is minden magyar ritmikus gimnasztikázó érmet hozott:

a legfényesebbet szalaggal Hagymási Kira, pontszáma 27.300 lett.

Vukmir Elena két harmadik helyet gyűjtött be (karika 28.400 pont, labda 26.950), míg Barkóczi Boglárka is a dobogó harmadik fokára állhatott buzogánnyal (27.900). Mindez pedig azt jelenti, hogy a FIG International RG Cup jó főpróba volt a junioroknak a július hatodikán, csütörtökön kezdődő kolozsvári korosztályos világbajnokság előtt.

(Kiemelt képen: aranyérmes lett a Vukmir Elena, Barkóczi Boglárka, Hagymási Kíra összetételű magyar válogatott az egyéni csapatversenyben Törökbálinton Forrás: MRGSZ)