UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-07-10 19:40

Kedden kezdődik a magyar-szerb közös rendezésű U17-es leány Eb

Július 11-én, kedden kezdetét veszi a magyar-szerb közös rendezésű U17-es leány röplabda Európa-bajnokság. A magyar csapat a franciák ellen kezdi meg szereplését Békéscsabán; Horváth András szövetségi edzőt kérdeztük a rajt előtt.

Az öthetes felkészülés végéhez érve Horváth András szövetségi edző a múlt hét végén kihirdette az U17-es leány röplabda-válogatott végső, 14 fős keretét a részben hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra. Békéscsaba mellett a szerbiai Vrnjacka Banja lesz a házigazdája a kedden délben rajtoló, 16 csapatos kontinentsornának. A mezőnyt két nyolcfős csoportba osztották be, amelyből az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe.

Íme a magyar válogatott kerete:

Forrás: MRSZ

A mieink kedden 17:30-tól a franciák ellen nyitják a tornát.

Rengeteget dolgoztunk a felkészülési időszakban, az utolsó napokban már a játékosok visszafrissítése volt az elsődleges feladatunk. 

A tervezett munkát szerencsére sikerült elvégeznünk, összességében ott tartunk, ahol június elején elképzeltünk a stábbal – mondta az Utánpótlássportnak Horváth András szövetségi edző, majd így folytatta a célokról. –

Nagyon erős ellenfelek várnak ránk az Eb-n, a kontinens topcsapatai. Ettől függetlenül azon leszünk, hogy minden mérkőzésen a legjobb formánkat hozzuk.

Konkrét, helyezésbeli elvárást nem fogalmaztunk meg a csapat felé. Az lesz a legfontosabb, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mi mindent megtettünk a győzelemért, ez esetben mindenképpen elégedett leszek a lányokkal. Ennek elérésében értelemszerűen a hazai közönség is nagy segítségünkre lehet. Bízom benne, hasonló támogatást kap majd a csapatunk Békéscsabán, mint amilyenben néhány napja a felnőtt férfiválogatott is részesült az Ezüst Európa-Ligában. A lányok már izgatottan várják a kezdést."

U17-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, BÉKÉSCSABA ÉS VRNJACKA BANJA (SZERBIA)
A magyar csapat programja (minden csoportmérkőzés 17:30-kor kezdődik):
07.11., kedd: Magyarország–Franciaország
07.12., szerda: Magyarország–Szlovénia
07.13., csütörtök: Magyarország–Belgium
07.15., szombat: Magyarország–Románia
07.16., vasárnap: Magyarország–Görögország
07.18., kedd: Magyarország–Németország
07.19., szerda: Magyarország–Törökország

(Kiemelt kép forrása: hunvolley.hu)