UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-07-11 20:40

Győzelem a franciák ellen a magyar-szerb közös rendezésű U17-es leány Eb nyitányán

A Horváth András vezette U17-es leány röplabda-válogatott ötjátszmás, nagy csatában verte a franciákat Békéscsabán, a részben hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság nyitó napján.

A magyar-szerb közös rendezésű kontinenstorna első fordulójában Horváth András szövetségi edző együttese idegesen, sok hibával kezdett, de az első játszma közepére a játékosok megnyugodtak, és a rivális rontásait is kihasználva ötpontos hátrányról fordítottak, ám a szoros végjátékban végül mégis alulmaradtak (22:25).

Az MTI tudósítása szerint a második szettre Horváth cserével frissített csapatán, a magyarok pedig a viharsarki Gajdács Lina vezérletével már 21:14-re is vezettek. A franciák sorozatban nyolc szerzett ponttal fordítottak, ezt követően viszont már csak a mieink nyertek labdamenetet, így egyenlítettek (25:22).

A harmadik felvonás első harmada fej fej melletti küzdelmet hozott, majd 10:10-es állás után az ellenfél a 7:1-es sorozatával eldöntötte a játszmát (18:25). A negyedik etapban ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar válogatott, amely előbb 15:15-ig tartotta a lépést a franciákkal, aztán remek csapatmunkájának és szinte hiba nélküli játékának köszönhetően ismét egalizált (25:19).

A döntő szettre megmaradt a hazaiak lendülete,

Gajdácsék többször is párpontos előnyt alakítottak ki, és végül – 2 óra 13 perces csatát követően – negyedik meccslabdájukat kihasználva (15:12) győzelemmel rajtoltak.

A mezőny legjobbjaként a békéscsabai ütőjátékos, Gajdács Lina 19 pontot szerzett.

A magyarok szerdán 17:30-tól a szlovénokkal találkoznak.

A két nyolccsapatos csoportból az első kettő jut elődöntőbe, a szerbiai találkozókat Vrnjacka Banján rendezik. A kontinenstorna jövő szombatig tart.

U17-es leány Európa-bajnokság, Békéscsaba és Vrnjacka Banja (Szerbia)
csoportkör, első forduló:
Magyarország–Franciaország 3:2 (-22, 22, -18, 19, 12)

(Kiemelt képet készítette: Imre György/MRSZ)