UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-07-12 17:09

Csütörtökön startol a junior-világbajnokság

Csütörtökön kezdődik Hamburgban a triatlon-világbajnokság, amelyen a felnőttek mellett a juniorok is fellépnek, hozzájuk a mixváltóba pedig az U23-asok is csatlakoznak; az eseményen számos magyar fiatalnak szurkolhatunk.

Hamburg ad otthont a triatlonosok idei világbajnokságának, amelyen a felnőttek mellett a juniorkorosztály legjobbjai is rajthoz állnak. A mezőnyből a magyar fiatalok sem hiányoznak, akik eseménydús időszakot tudhatnak maguk mögött: a utánpótlás Európa-kupák állomásain jól szerepeltek, a múlt hét végén pedig a sorozat tiszaújvárosi állomásán halmozták az érmeket

A dobogósok csütörtöktől már a világbajnokságon szerepelhetnek; egy hónappal ezelőtt a hazai szövetség utánpótlás-szakágvezetőjét, Pocsai Balázst kérdeztük az eseménnyel kapcsolatban, aki elmondta, kialakult a csapat, ráadásul azóta eldőlt, hogy mindkét nemben indulhat szabadkártyás magyar fiatal is, Lehmann Sára és Soós Gergő személyében.

A juniorokhoz a mixváltóban U23-asok is csatlakoznak majd; tavaly ebben a számban – a kategóriához képest fiatal összeállításban – a bravúros negyedik helyen végzett a magyar négyes, míg egyéniben mindenki a mezőny első felében fejezte be a montreáli vb-t.

U23-as és junior világbajnokság, július 13-15. (Hamburg, Németország)

A juniorok között egyéniben indulnak:

Kovács Gyula, Kropkó Márton, Hóbor Zalán, Soós Gergő Gyula
Nádas Romina, Papp Laura, Dobi Lili, Lehmann Sára

Az U23-as és junior mixváltó tagjai:

Nádas Romina, Szalai Fanni, Dévay Zsombor, Kiss Gergő

(Kiemelt képünkön: a tiszaújvárosi junior Ek első három helyezettje egyaránt megméreti magát a korosztályos vb-n Forrás: MTSZ)