UtánpótlásSport
2024. május 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-07-15 11:49

Kilencedik hely, könnyekkel

Fábián Bettina élete első világbajnokságán 9. lett 10 kilométeren a fukuokai nyílt vízi világbajnokságon.

Csak a szokásos: 62 induló, megannyi klasszis, nagyjából nyolcezer méter a helyezkedésről szólt, aztán az utolsó kétezer méteren, de leginkább az utolsó nyolcszáz-ezer méteren dőltek el a helyezések a nyílt vízi világbajnokság tíz kilométeres távján. A végül a tizenkettedik helyen helyen végző Olasz Anna mellett a tizennyolc éves Fábián Bettina a kilencedik helyen ért célba nyílt vízen.

Az első két körben a mezőnnyel utazott, majd is előre is nyomakodott Fábián, olyannyira, hogy a negyedik kör elején a harmadik helyen haladt. Ezt követően azonban, több olyan apróbb hibát is elkövettek, amelyek ezen a távon, ilyen színvonalú mezőnyben nem férnek bele, illetve akadtak olyan malőrök is, amelyekkel nehéz volt mit kezdeni. A versenyt követően Fábián Bettina hosszan hallgatta edzője, az egykor szintén vb-induló Kutasi Gergely elemzését, bár maga is tisztában volt azzal, hogy több jó döntéssel előrébb végezhetett volna; nem mintha vb-újoncként a 9. hely egy pillanatig is szégyellni való lenne.

Igazából a kilencedik hely olyan, mint a negyedik.nyilatkozta Fábián Bettina a musz.hu-nak"Nem sok jót tudok ebben a pillanatban mondani, még mindig picit bánom, ami történt, csak az jár a fejemben, mit csinálhattam volna máshogy. Ahogy telik az idő, biztos elégedettebb leszek az eredménnyel.

"Sokat kell még tanulnom, több tapasztalatot szereznem, hiszen ez volt az első világbajnokságom, azaz nem lehetek annyira elégedetlen. Nyilván még keményebben kell dolgoznom, hogy ennél is jobbat tudjak kihozni magamból, de remélem, ennél tényleg lesz sokkal, de sokkal jobb is.

A vb első aranyérmét egyébként a német Leonie Beck vitte el, némi meglepetésre Chelsea Gubecka lett a második, míg az amerikai Katie Grimes a harmadik – megelőzve a két előző olimpiai bajnokot, a riói győztes Sharon van Rouwendaalt és a tokiói elsőt, Ana Marcela Cunhát.

(Kiemelt képünkön Fábián Bettina és Olasz Anna Forrás: MÚSZ)