UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-07-16 20:59

Ismét az ötödik szett döntött, vereség a görögöktől az U17-es leány Eb-n

A Horváth András vezette U17-es leány röplabda-válogatott 3:2-re kikapott a görögöktől a magyar-szerb közös rendezésű korosztályos Eb ötödik játéknapján, Békéscsabán.

A 2/2-es mérleggel álló magyar csapat az eddig veretlen görögökkel találkozott a részben hazai rendezésű U17-es leány röplabda Európa-bajnokság ötödik fordulójában.

Kifejezetten jól kezdtek a mieink (9:2), ez után viszont az ellenfél folyamatosan zárkózott fel, majd át is vette a vezetést (11:13), végül pedig magabiztosan meg is nyerte az első felvonást (17:25). A másodikban végig fej fej mellett haladtak a felek, s a kiélezett végjátékból aztán Horváth András tanítványai jöttek ki jobban, ezzel kiegyenlítettek (27:25). A harmadik etapban szinte végig a magyar lányok álltak jobban, többször hat ponttal is elléptek, ezt az előnyt azonban nem tudták megőrizni, így ismét csak a legvégén, szoros küzdelemben dőlt a játszma sorsa, ezúttal is a hazai csapat javára (26:24).

Sajnos a folytatásban már viszonylag egyoldalúan alakult a mérkőzés, a görögök előbb 25:15-el egalizáltak, majd pedig a döntő szettet is magabiztosan húzták be (7:15). Ezzel a magyar együttes 3:2-es vereséget szenvedett a csoport első helyén álló görög csapattól. A mieink legjobbjaként Pampuch Gréta 23 ponttal zárt.

A válogatottunk hét ponttal csoportja negyedik helyén áll. Folytatás kedden 17:30-tól a németek ellen.

A két nyolccsapatos csoportból az első két-két helyezett jut az elődöntőbe, a szerbiai találkozókat Vrnjacka Banján rendezik. A kontinenstorna szombatig tart.

U17-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, BÉKÉSCSABA ÉS VRNJACKA BANJA (SZERBIA)
Csoportkör, 2. csoport, 5. forduló
Magyarország–Görögország 2:3 (-17, 25, 24, -16, -7)

(Kiemelt képet készítette: Imre György/MRSZ)