UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-07-19 20:22

A törökök elleni vereséggel búcsúzott a magyar csapat az U17-es leány Eb-n Békéscsabán

Utolsó csoportmeccsén három játszmában kikapott a magyar válogatott a törököktől a részben hazai rendezésű U17-es leány röplabda Európa-bajnokság szerdai játéknapján.

A 3/3-as mérleggel csoportja negyedik helyén álló U17-es leány röplabda-válogatott a továbbjutást érő, második helyért küzdő török együttessel (4/2) találkozott a csoportkör záró fordulójában. Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a házigazdaként szereplő mieinknek nincs esélye az elődöntőbe kerülésre, ráadásul Horváth András szövetségi edzőnek a sérülések és betegségek miatt csupán 11 játékos állt rendelkezésre az utolsó összecsapásra.

A magyar lányok összességében nem tudták felvenni a versenyt az esélyesebb törökökkel szemben. A nyitó szettet 25:11-re, és a másodikat pedig 25:14-re nyerte meg az ellenfél. Majd bár a harmadik felvonás némileg szorosabb lett (18:25), de a válogatottunk végül – a játék minden elemében alulmaradva – sima, háromjátszmás vereséget szenvedett.

Három győzelemmel és négy vereséggel a magyar csapat csoportja ötödik helyén fejezte be, és összesítésben a tizedik helyen zárta a részben hazai rendezésű kontinenstornát.

A két nyolccsapatos csoportból az első két-két helyezett jutott elődöntőbe, a szerbiai helyszínről az olaszok és a horvátok játszhatnak a döntőbe jutásért. A vasárnapig tartó Eb végjátékát Vrnjacka Banján rendezik.

U17-ES LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, BÉKÉSCSABA ÉS VRNJACKA BANJA (SZERBIA)
Csoportkör, hetedik (utolsó) forduló
Magyarország–Törökország 0:3 (-11, -14, -18)
MAGYARORSZÁG:
 Gajdács 7, Szabó K. 2, Németh L. 9, Klein 8, Teleki 2, Fekete R. 3. Csere: Pusztai (liberó), Piros, Zsombók E. 1, Matuska. Szövetségi edző: Horváth András.

(Kiemelt kép forrása: Imre György/MRSZ)