UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2023-07-20 11:28

Tizenkét magyar fiatalnak szurkolhatunk az ifjúsági Eb-n

Hat fiú és hat lány alkotja a magyar csapatot a csütörtök este kezdődő ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon, amelynek a spanyolországi Banyoles ad otthont.

Nem kellett sokat várni, hogy a július közepén Németországban megrendezett junior-világbajnokság (amelyen váltóban az U23-as korosztály is szerepelt) után újabb utánpótlás-világversenyen szurkolhassunk a magyar fiataloknak. 

Az év első felében is volt mit ünnepelni a sportág hazai képviselőinek hála, hiszen a korosztályos aquatlon-vébén Dobi Gergő és Kropkó Márta az U23-asok, Kropkó Márton pedig a juniorok között szerzett aranyérmet, a fiatalabbak között pedig Nádas Nóra Romina második lett. Az Európa Játékokon szintén komoly siker részesei voltak a még utánpótláskorú triatlonosok, a vegyes váltó tagjaiként Kropkó Márta, Kiss Gergely és Dobi Gergő állhatott fel a dobogó harmadik fokára. 

Csütörtök estétől pedig már az ifjúságiakon lesz a sor, hogy megmutassák a tudásukat: a kontinensviadaluknak a spanyolországi Banyoles ad otthont. A magyarok – az előzetes terveknek megfelelően – népes csapattal utaztak ki a helyszínre,

a lányok és a fiúk között is hatan kezdik meg a szereplést a csütörtök esti elődöntőkben. Pénteken az egyéni számok fináléi következnek, de a csapatverseny sem maradhat el: szombat délután a mixváltók harcával zárul az esemény.

A küldöttség végleges összetétele a bajai válogató után alakult ki, amelybe bekerült az idén egészen remek eredményekkel büszkélkedő Szalai Fanni is; a még mindig csak serdülőkorú versenyző az idősebbek között is letette a névjegyét. Az Arena Gamesen a felnőttek között 15 évesen egészen szenzációs bronzérmet szerzett márciusban, májusban pedig az olaszországi Európa-kupát nyerte meg 2008-asként a javarészt 2004-2005-ös születésűek alkotta mezőnyben.

A magyar indulók a spanyolországi ifjúsági Európa-bajnokságon:

Lányok: Baier Zsófia, Fabók Eszter, Filep Zóra, Pusztai Dóra, Szalai Fanni, Szobácsi Laura

Fiúk: Czigány Bánk Hunor, Hóbor Lehel, Mihály Szabolcs, Rózsavölgyi Donát, Székely Konrád, Trungel-Nagy Zalán

(Kiemelt képünkön: a magyar csapat már a helyszínen várja a kezdést Forrás: MTSZ)