UtánpótlásSport
2024. május 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás EYOF

2023-07-22 10:31

Több magyar EYOF-érmet is ígér Maribor

Tizenhatszor rendezték meg eddig az EYOF-ot, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelynek 17. kiadására vasárnaptól jövő szombatig kerül sor a szlovéniai Mariborban.

1991 óta zajlik rendszeresen a 14 és 18 év közötti fiatal sportolók legnagyobb európai multisporteseménye, az EYOF, és ezúttal sem hiányoznak az úszók, köztük a mieink csapata a megannyi sportág utánpótlásának nagy seregszemléjéről.

A tíz lányt és hat fiút felvonultató válogatottunkat a múlt is kötelezi a helytállásra,

hiszen ha csak a legutóbbi két ilyen viadalt vesszük alapul, a piros-fehér-zöld színek reprezentánsai alaposan kitettek magukért 2019-ben, Bakuban, s tavaly, Besztercebányán egyaránt. Az azeri fővárosban hét medál - 6 ezüst és egy bronz - volt úszóink éremgyűjteménye, a 2022-es szlovákiai medencejelenlét végső mérlegét pedig nyolc érem alkotta úgy, hogy a két ezüst és négy bronz mellé két arany is került a kollekcióba.

Az európai mezőny tehetségeinek sorában felvonuló

csapatunk tagjai között kiemelkedő talentumok is akadnak. Így az a Jackl Vivien, aki a július eleji, belgrádi ifjúsági Európa-bajnokságon a 400 méteres női vegyes döntőjét nyerte lenyűgöző teljesítménnyel, s ami még fontosabb: hatalmas előnnyel a riválisok előtt.

Mellette a szerbiai korosztályos Eb magyarjai közül a maribori EYOF-viadalon még ketten szállnak medencébe: Bagi Zoltán és Kakuk Koppány, tőlük ugyancsak sokat remélünk a szlovéniai megméretésen.

Miként bizton állíthatjuk azt is: nem pusztán az „úsztak még” kategóriában láthatjuk majd viszont a csapat többi tagját, hanem a dobogón maguknak helyet követelők között köszönthetjük java részüket az idei EYOF-on is. Akár azt is írhatjuk: megalapozott reményeink szerint győzni fog Mariborban az igazság.

Az EYOF-csapat:
lányok: Barta Bianka, Jackl Vivien, Megyesi Vanda, Miszlai Mira, Nagy Anna Zsófia, Nagy Napsugár, Lakó Dorina, Szabó Dóra, Szabó Lilla, Zámbó Virág
fiúk: Antal Dávid, Bagi Zoltán, Kakuk Koppány, Kovács Botond, Rácz Zsombor, Zanyi Ferdinánd

(Kiemelt képünkön Jackl Vivien az ifi Eb aranyával már bizonyított. Forrás: musz.hu/facebook)