UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-07-22 18:47

Varga, Dohóczki és Nagy is a nyolcaddöntőben búcsúzott egyesben a gliwicei korosztályos Eb-n

Egyesben Varga Botond, Dohóczki Nóra és Nagy Judit jutott a legtovább a lengyelországi serdülő és ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokságon; mindhárman a legjobb 16 között estek ki a fiatalabbak mezőnyében. Párosban a Barcsai, Dohóczki egység a negyeddöntőben búcsúzott.

Szombatra négy magyar asztaliteniszező maradt versenyben a Gliwicében zajló serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságon, valamennyien az U15-ös korosztályban voltak érdekeltek.

Egyesben a legjobb 32 között Varga Botond, Dohóczki Nóra és Nagy Judit is sikerrel vette a nap első akadályát, míg Barcsai Sophie vereséget szenvedett. Majd a nyolcaddöntőben viszont mindhárom magyar fiatal kikapott: Varga Botond az angol Ralph Pattison (1:4), Dohóczki Nóra a cseh Hanka Kodetova (1:4), Nagy Judit pedig a francia Leana Hochart (0:4) ellen maradt alul és búcsúzott a legjobb 16 között.

Dohóczki Nóra Forrás: ETTU

Párosban Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra duója nem bírt a Veronika Polakova, Maria Berzosa cseh, spanyol kettőssel az elődöntőbe kerülésért (0:3).

Ezzel a mieinknek véget ért a korosztályos kontinensviadal Lengyelországban. A legjobb magyar eredményt a serdülő lányok érték el, akik a csapatversenyben az ötödik helyen zártak.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Varga Botond Forrás: ETTU)