UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-07-23 16:48

Kálmán Luca és Nemcsek Gréta párosa U14-es Európa-bajnok lett Mostban

A döntőben a második kiemelt, román párost legyőzve Kálmán Luca és Nemcsek Gréta kettőse U14-es Európa-bajnoki címet ünnepelhetett a csehországi Mostban. Az U18-as korosztály svájci Eb-jén az Udvardy Luca, Molnár Kitti páros bronzérmes lett.

Kiválóan szerepeltek a magyar teniszezők a csehországi Mostban rendezett U14-es Európa-bajnokságon. A tizedik kiemeltként induló Kálmán Luca és Nemcsek Gréta párosa szettveszteség nélkül jutott el a vasárnapi döntőig, miután sorrendben francia, észt, ukrán és lengyel egységet vert. A fináléban aztán a magyar duóra a románok második kiemelt kettőse, Ioana-Stefania Boian, Giulia Safina Popa várt.

Az aranyért a Kálmán, Nemcsek páros végül magabiztos játékkal, 6:2, 6:2-re legyőzte a románokat, s ezzel korosztályos kontinensbajnoki címet ünnepelhetett.

Marosi Katalin és Vidáts Réka 1993-as győzelme óta először nyert magyar leány páros az U14-es Európa-bajnokságon.

Egyesben legjobb magyarként Kálmán Luca a negyeddöntőig jutott.

Kálmán Luca (balra) és Nemcsek Gréta révén harminc év után született újra magyar siker az U14-es Eb-n leány párosban Forrás: MTSZ
U14-es Európa-bajnokság, Most (Csehország)
Leány páros

Döntő: Kálmán Luca, Nemcsek Gréta–Ioana-Stefania Boian, Giulia Safina Popa (román, második kiemelt) 6:2, 6:2

Eközben az U18-as korosztály Eb-jét a svájci Klostersben tartották, és itt sem voltunk híján magyar éremnek. A tavalyi wimbledoni junior finalista, Udvardy Luca és Molnár Kitti ugyanis az elődöntőig menetelt párosban, majd a fináléba kerülésért végül 6:3, 4:6, 10–7-re kikapott a második kiemelt, lengyel Pawlikowska, Rowinska egységtől, így a mieink a harmadik helyen végeztek.

Egyesben Udvardy jutott a legtovább, a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Az U16-osok idei Európa-bajnoksága elmaradt.

(Kiemelt képen: Kálmán Luca (balra) és Nemcsek Gréta Forrás: MTSZ)