UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó Európa-bajnokság

2023-07-24 21:29

Kapcsos Vivien elődöntőbe jutott, így biztosan érmes a romániai junior Eb-n

Mindhárom magyar ökölvívó megnyerte a mérkőzését a romániai junior Európa-bajnokság hétfői napján, közülük Kapcsos Vivien a legjobb négy közé jutott be a sikerével, így már biztosan dobogóra állhat az eseményen.

A romániai Ploiestiben zajló junior (2007-2008) ökölvívó Európa-bajnokság vasárnapi programjában Petrimán Patrícia biztosította be a 46 kilogrammosok között, hogy dobogóra állhat, a győzelmével bejutott az elődöntőbe.

Hétfőn folytatódott a magyar remeklés, mindhárom magyar fiatal továbbjutott. Közülük Kapcsos Vivien (70 kg) Petrimánhoz hasonlóan a legjobb négy közé jutott be a sikerével, így már ő is biztos érmes. Horváth András (54 kg) izraeli, Varga Sára (57 kg) pedig német fiatalt győzött le, mindketten a negyeddöntőben folytatják.

Kapcsos Vivien lépett ma elsőként a ringbe, hogy bizonyítsa: a küzdeni akarása nem ismer határokat.

Végig irányítása alatt tartotta az angolok kiválóságát, hatalmas lendülettel és erős ütésekkel kényszerítette meghátrálásra, így kétség sem fért a győzelméhez. A délután másik főszereplője Horváth András volt, aki szoros küzdelemben, pontos egyenesekkel többször meg tudta előzni ellenfelét, irányította a mérkőzést, ez pedig a jávára fordította a küzdelmet. Az esti program egyetlen magyar versenyzője Varga Sára volt, aki nèmet ellenféllel nézett szembe. Sárika sem bízott semmit a véletlenre, olyan iramot diktált, amit nem tudott tartani az ellenfele. Bontotta a fedezéket, szèpen variálta a test-fej kombinációját, kétség nem fért a győzelméhez” – értékelt a juniorok vezetőedzője, Törteli Ferenc.

(Kiemelt képünkön: Farkas József (balra) és Törteli Ferenc edzők, közöttük Kapcsos Vivien Forrás: MÖSZ)