UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-07-26 14:19

Iyinbor Patrick a Kecskemétnél folytatja kölcsönben

A Kecskemétnél folytatja a 2002-es születésű Iyinbor Patrick – számolt be a kecskemetite.hu. A 21 éves belső védő a Dalnoki Akadémia kötelékében ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Vasas, az UTE és a Testvériség SE színeiben játszott, mielőtt a Ferencvároshoz igazolt. A zöld-fehéreknél végigjárta az utánpótlás lépcsőfokait, majd a 2020–2021-es idényben a tartalékcsapatban jó játékkal mutatkozott be. Ezt követően kölcsönvette a Vasas, amelynél az utóbbi két évadban alapember volt, az NB II-ben 30, az NB I-ben 27 bajnokit játszott, a másodosztályban bajnok lett.

Szimpatikus és befogadó a közeg és a játékostársak, és amit elért ez a klub az előző szezonban, az pedig egyértelműen kiemelkedő. Megvannak a céljaim, a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen. Nagyon kiemelkedő eredményt ért el az előző szezonban a csapat, így én csak annyit ígérhetek, hogy minél jobb játékkal szeretnék segíteni abban, hogy továbbra is sikeres maradjon a klub.

– nyilatkozta a kecskemetite.hu-nak Iyinbor Patrick, aki a magyar U21-es válogatottnak is alapembere, 11 mérkőzésen eddig 1 gólt szerzett. A tehetséges bekk a nemzetközi kupaporondon is a KTE erőssége lehet, a csapatnak sikerült ugyanis a nevezési határidő előtt regisztrálnia az UEFA-nál – így akár már csütörtökön, az FC Riga elleni Európa-konferencialiga-mérkőzésen bemutatkozhat lila-fehérben.

(Kiemelt képünkön Iyinbor Patrick Forrás: kecskemetite.hu)