UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-07-27 17:16

„A Stevenage-nél jön az igazi angol futballérzés" – Hegyi Krisztián

Az angol harmadosztályban szereplő Stevenage FC egy évre kölcsönvette Hegyi Krisztiánt (20) a West Ham United labdarúgócsapatától, amelynek színeiben a fiatal kapus az előző idényben az U21-eseknél, a Premier League 2-ben védett. Hegyi a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a klubváltása hátteréről.

„Teljes mértékben elégedett vagyok a kölcsönszerződéssel” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Hegyi Krisztián, az U21-es válogatott csapatkapitánya, aki már 2019 áprilisa óta játszik a West Hamben, és érkezése óta 85-ször lépett pályára különböző sorozatokban. A 20 éves kapus az első idényét fogja megkezdeni a felnőttlabdarúgásban.

Tervezett, a klubom által is szorgalmazott lépés volt a kölcsönszerződés. Több megkeresést kaptam a negyedosztályból, illetve a harmadosztályból, európai csapatok is érdeklődtek irántam,

ezért kikértem a kapusedzőm, Xavi Valero, illetve David Moyes menedzser véleményét is. (…) Úgy láttuk legjobbnak, ha a Stevenage ajánlatát fogadjuk el, itt ugyanis sokat fejlődhetek, hasznos tapasztalatokat gyűjthetek.”

A magyar kapus közel sem vállalkozott könnyű feladatra, hiszen a nála négy évvel idősebb, Taye Ashby-Hammonddal kell megküzdenie a kapusposztért. A Fulham angol kölcsönjátékosa már a 2022/23-as szezont is a Stevenage-nél töltötte, és 26 mérkőzésen állt a gólvonalon a League Two-ban.

A londoni egyesület azzal a célkitűzéssel engedte el Hegyit a Stevenage-hez, hogy megszilárdítsa a helyét a kezdőben. A bemutatkozás remekül sikerült a magyar játékos számára, hiszen az Ipswich elleni felkészülési mérkőzésen hatvan percet volt a pályán, és ezalatt nem kapott gólt.

Hegyi Krisztián számára egyértelműen az angol első osztály a cél. A West Ham nagycsapatánál a Konferencia Ligában és a Premier League-ben már a kispadra is leülhetett, de egyelőre nem szeretne siettetni semmit.

Régóta úgy vélem, nem szerencsés, ha valaki túl korán kerül tűzközelbe – szükség van egy-két alacsonyabb osztályban gyűjtött évre ahhoz, hogy később megfeleljek a Premier League elvárásainak.

A teljes interjú ITT olvasható.

(Kiemelt kép forrása: Stevenage FC)