UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-07-27 21:28

Gőzerővel készül az U19-es leányválogatott a közelgő, részben hazai rendezésű vb-re

A felkészülés finisében járnak a mieink a magyar-horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság előtt. Válogatottunk átlóját, Ligárt Annát kérdeztük az augusztus elsején kezdődő torna előtt, amelynek Szeged lesz a társházigazdája.

Miközben az U18-as leány röplabdázók remekül szerepelnek, és elődöntőbe jutottak a Mariborban zajló EYOF-on, addig az U19-es leányválogatottnak már csak néhány nap van hátra a Szegeden és Eszéken rendezendő utánpótlás-világbajnokság rajtjáig. Ugyanis jövő kedden, augusztus elsején kezdetét veszi a sportág történetének első magyarországi korosztályos vb-je. (Az EYOF-on szereplő csapathoz hasonlóan az U19-eseket is Kőnig Gábor irányítja szövetségi edzőként.) Az átló poszton bevethető, gödöllői nevelésű, jelenleg Újpesten játszó Ligárt Anna érdeklődésünkre elmondta: a hosszú felkészülés végéhez érve a válogatott valamennyi tagja nagyon izgatottan várja már a kezdést.

„Igazából csak most realizáljuk, hogy már csak öt nap van hátra az első mérkőzésig.

A felkészülés elején, június közepén nagyon távolinak tűnt ez az időpont, mostanra viszont tényleg mindenikben ott van az izgatottság, a felfokozott várakozás. A felkészülés hajrájában mindenki próbálja kihozni magából a maximumot, bizonyítani a szakmai stábnak, hogy kiérdemeljük a helyünket a tizenkét fős, végső keretben

 – mondta Ligárt az Utánpótlássportnak. – Jelenleg különleges a helyzet, mivel amíg a fiatalabbak az EYOF-on szerepelnek, én viszont 2005-ös születésűként Mariborban nem léphetek pályára, ugyanakkor mi, az idősebbek szintén végig itt vagyunk Szlovéniában, és az EYOF-meccseken kivül pedig közösen készül a teljes keret gőzerővel, hiszen az EYOF végeztével jövő héten már indul a vébé."

Ligárt Anna Forrás: MRSZ
Sokszínű játékra vagyunk képesek, jól támadunk mind első, mind hátsó sorból 

– válaszolta Anna, amikor a válogatott erősségeiről kérdeztük. – Emellett lehet variálni a csapatot, és a hosszú edzőtábornak köszönhetően mostanra jól összeszoktunk, pályán és azon kívül is remek kémia alakult ki csapaton belül."

A magyar válogatott Chilével, Kínával, Kamerunnal, Egyiptommal és Argentínával került közös csoportba a 24 csapatos világbajnokságon. A hatos csoportokból az első négy helyezett jut tovább a nyolcadöntőbe. 

„Nehéz megfogalmazni, hogy mivel lennénk elégedettek konkrétan az eredményt illetően, de az elmondható:

ha sikerülne a továbbjutás a csoportkörből, az már jó eredménynek könyvelhető el.

Ugyanakkor a fő célunk, hogy lehetőleg minden ellenfelünket megszorongassuk, illetve minél több győzelmet gyűjtsünk a torna során."

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)