UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

EYOF Atlétika

2023-07-27 21:22

Kriszt Sarolta aranyérmes hétpróbában a negyedik napon Mariborban

Az atlétáknak köszönhetően a negyedik, csütörtöki versenynap sem telt magyar érem nélkül az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, miután a hétpróbázó Kriszt Sarolta – szenzációs futásával a legvégén – aranyérmet ünnepelhetett Mariborban.

A gödöllőiek hétpróbázója, Kriszt Sarolta már a tavalyi EYOF-on is érmet szerzett a svédváltóval, az akkori bronzát most arannyal múlta felül – számolt be a Magyar Olimpiai Bizottság.

A magyar lány a záró versenyszám, a 800 méteres síkfutás előtt a második helyen állt svájci riválisa mögött, majd 2:15.50-es egyéni csúcsot futva, több mint öt másodperccel megelőzte riválisát, így

Kriszt 5830 ponttal az élen végzett, lett a hétpróba bajnoka, és eredményével pedig új U18-as országos csúcsot állított fel.

Az atléták döntősei közül leány kalapácsvetésben Fertig Fanni egyéni rekorddal ötödik, fiú távolugrásban Hajdu Áron 10., fiú rúdugrásban Fadgyas Vilmos Ádám 13., míg leány 2000 méteres akadályfutásban Kuszkó Lara 19. lett.

Az uszodában ezen a napon érem nélkül maradt a magyar csapat, viszont az elődöntőkben születtek biztató eredmények, amelyeket pénteken lehet esetleg éremre váltani. De ne szaladjunk ennyire előre, maradjunk a csütörtöknél. A 100 m leány pillangó döntőjében Zámbó Virág harmadik idővel jutott a fináléba, így ő saját magától is érmet remélt. Nem csoda, hogy nagyon csalódott volt, hogy negyedikként öt századmásodperccel lemaradt a dobogóról – pedig egyéni csúcsot úszott.

„Egyéni csúcs… Örülök neki, csak… Nem tudom. Öt századon múlt. Legközelebb meglesz” – mondta a könnyeit törölgetve Zámbó alig néhány perccel a döntő után.

Szabó Lilla és Rácz Zsombor egyaránt ötödikként ért célba – előbbi a 200 m gyors, utóbbi a 200 m hát fináléjában.

Az országúti kerékpárosok befejezték a versenyeiket Mariborban. A szerdai mezőnyversenyben a lányoknál Mudra Málna 52., Zilahy Boróka 55., a fiúknál Erdős Dániel 34., Dorogi Alex Martin 49., Soós Olivér pedig 56. lett.

Tornában a mix csapatok kvalifikációját rendezték délelőtt, amelyben Knight Anna és Zámbori Zala 72.700 ponttal a 13. helyen zárt. Párosuk aztán a döntőben folytathatta a küzdelmeket, a fináléban a 16. helyen fejezték be a versenyt.

A 3x3-as kosárlabdában a lányok csoportmérkőzésén voltak érdekeltek a mieink: Magyarország–Litvánia 15–20. Ezzel csapatunk három vereséggel zárta a csoportkört.

A cselgáncsozóinknak csütörtökön nem termett újabb medál: Hoó Fédrának (-57 kg), Krüpl Georginának (-63 kg) és Bertalan Balázsnak (-73 kg) is véget ért a a verseny az éremmérkőzések előtt.

Teniszben, a fiú párosok negyeddöntőjében: Kovács Marcell, Tóth Ákos János–Kasperski, Sadzik (lengyel) 1:6, 6:2, 6–10

A leány röplabdázóink és fiú kézilabdázóink csütörtökön a program szerint pihenőt kaptak, rájuk a folytatásban az elődöntő vár.

A magyar küldöttség négy napot követően összesítésben 15 éremnél jár.

negyedik versenynap (csütörtök) részletes eredményei ide kattintva megtalálhatóak.

(Kiemelt képen: Kriszt Sarolta Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)