UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

EYOF

2023-07-29 18:22

Zámbori Zala aranya és két bronz a zárónapon

A tornász Zámbori Zala nyújtón nyert, a fiú kézilabdacsapat és az akadályfutó Szabó Benjámin bronzérmet szerzett a maribori EYOF zárónapján.

A maribori európai ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) zárónapja sem telt el magyar érem nélkül, sőt, magyar aranyérem nélkül!

A nap legkiemelkedőbb teljesítményét a tornász Zámbori Zala mutatta be, aki

nyújtón 13.533 pontot kapott a szinte hibátlan gyakorlatára, mely után aranyat érdemelt ki.

Emellett már eltörpül az egyébként szintén dicséretes eredménye, hogy ugrásban a hetedikként zárt.

„Nem emlékszem túl sok mindenre a gyakorlatból: felmentem a nyújtóra, a Kacsov kicsit közelre jött, utána pedig már csak az van meg, hogy köszönök a szurkolóknak – a többi kiesett – mondta Zámbori a MOB honlapjának. – Már reggel éreztem, hogy ez jó kis nap lesz, nyugodtan aludtam, mert most először a héten nem újítottak fel semmit az utcában, nem fúrtak, nem faragtak. Ébredés után elmentem egyet sétálni, zenét hallgattam, aztán jöttem és tettem a dolgomat. Életem egyik legjobb hete volt ez: tízből tízes!

Nem akármilyen izgalmak után állhatott fel a dobogó harmadik fokára a fiú kézilabdacsapat. Szabó Levente együttese a bronzmeccsen 38–38-ra végzett a horvátokkal, majd a hosszabbításban 43–42-vel szerezte meg a győzelmet, és vele a bronzérmet.

„Szakmailag voltak jó periódusaink, és a fáradtság miatt hullámvölgyek is. Nagyon jó ellenfelet győztünk le, a horvát fiúk tegnap hetesekkel kaptak ki a döntőbe jutásért, úgyhogy remek csapat. Nagyon értékes számunkra ez a bronzérem – építkezünk tovább, remélem, a magyar kézilabda-utánpótlásnak értékes fiai lesznek ezek a gyerekek” – idézi a MOB-portál a szövetségi kapitányt.

Még mindezek előtt Szabó Benjámin a kilencedik magyar érmet szállította a maribori atlétikai pályán. Az ígéret a 2000 méteres akadályfutás döntőjében több, mint 10 másodpercet faragva az egyéni csúcsából 5:41.52 perccel a harmadik helyen ért célba a nagyon erős mezőnyben. 

„Az volt a tervem, hogy az utolsó körben beleadok mindent, ami belefér. Elfáradtam az utolsó körre, de úgy voltam vele: egyszer élünk. Ez a bronzérem egy hatalmas lépcsőfok az életemben, sajnos tavaly negyedik lettem, nem sikerült ezt az eredményt meglépni, most viszont a dobogós helyt egy új magyar csúccsal meg is tudtam koronázni. Remélem, ez nagyon sok erőt fog adni a pályafutásom további folytatásához” – nyilatkozta Szabó a MOB-nak.

Szombaton továbbá az atléták közül Dobó Zsombor diszkoszvetésben a negyedik (59,25), Bátori Lilianna magasugrásban az ötödik (177), míg a fiú svédváltó a (Deák Zalán, Hajdu Áron, Medgyessy Máté, Sáray Péter Csaba, Bodrogi Levente, Auer Péter) a hatodik helyen végzett.

Az éremért játszott a leány röplabdacsapat is, ám a hollandok három szettben jobbnak bizonyultak 3:0 (26, 12, 24), így a mieink az előkelő negyedik helyen zártak. A cselgáncsozóink mix csapata pedig az ötödik lett, miután az éremért 4–0-ra elveszítette az összecsapását a georgiaiakkal szemben.

Az  EYOF-bronzérmes fiú kézilabdacsapat:
Balogh Ádám, Barna János Dániel, Bredák Dominik, Eklemovics Márkó, Fazekas Máté, Furkó Márton, Gazsó Péter, Hofmann Balázs, Kucsera Máté, Lendvai Szabolcs, Németh Bulcsú Szabolcs, Német Márk, Szabadi Milán Anthony, Szökrényes László, Vida Rókus Mihály, Zakor Zalán

Az EYOF-negyedik leány röplabdacsapat:
Botyánszki Fanni, Erőss Mirtill, Fekete Fanni, Gergácz Olga, Jámbor Cecília, Kiss Lilla, Mikus Nina, Nagy Sophia, Nagy-Hegyesi Réka, Szakály Stefánia, Tóth Sára,Vértes Szonja

Az EYOF-ötödik mix dzsúdócsapat:
Jüttner Janka, Kollár Sebestyén, Krüpl Georgina, Bertalan Balázs, Ódor Veronika, Tóth Miron

(Kiemelt képünkön: Zámbori Zala Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)