UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó Európa-bajnokság

2023-07-30 16:43

Budai Flóra megnyerte a romániai junior Eb-t, a magyar csapat négy éremmel zárt

Budai Flóra arany-, Kapcsos Vivien ezüstérmet szerzett vasárnap a romániai junior ökölvívó Eb utolsó napján; a magyar csapat négy dobogós hellyel fejezte be az eseményt.

Tizenhét fős versenyzői küldöttséggel vágott neki a romániai junior ökölvívó Európa-bajnokságnak a Törteli Ferenc vezetőedző által irányított magyar válogatott, amelyben végül a leányszakág szállította az érmes helyezéseket.

Az utolsó napon, vasárnap megrendezett döntőkben két fiatalnak szurkolhattunk: a 70 kilogrammosok között Kapcsos Vivien, a 75-ösök mezőnyében pedig Budai Flóra is román ellenfelet múlt felül az elődöntőben, a fináléban pedig mindketten török bokszolóval néztek farkasszemet. Kapcsos kezében egy mérkőzéssel több volt, ő a negyeddöntőben kezdett, és végül egyhangú pontozással alul maradt a riválisával szemben, így a tavalyi serdülő Eb-n megszerzett bronzérme után idén – immár eggyel idősebb korosztályban – ezüstöt akasztottak a nyakába.

Budai Flóra esetében az már a sorsolásnál eldőlt, hogy az elődöntőben kezd, így biztosan érmet szerez, ahhoz viszont két győzelmet kellett aratnia, hogy a legszebben csillogó jusson neki: a legjobb négy között egyhangú pontozással nyert, majd a döntőben is irányított, a harmadik menet kivételével őt látták jobbnak a bírók,

végül 4:1-es összesítéssel győzött, és szerezte meg az Eb-aranyat.

A csapatból Petrimán Patrícia (46 kg) és Nyögéri Sára (52 kg) is dobogóra állhatott, mindketten egy siker után az elődöntőben kaptak ki, a top 3-hoz pedig közel állt Rába Noémi (54 kg), Varga Sára (57 kg), Gombai Dominik (50 kg), Benedek Péter (52 kg), Horváth András (54 kg) és Váradi Sándor (75 kg) – ők a negyeddöntőben búcsúztak. Közülük Benedek két mérkőzésen is nyerni tudott, mielőtt a legjobb nyolc között megállították volna.

Emlékezhetünk, a tavalyi junior Eb-n egyetlen magyar érem született, Nileborg Krisztián nyerte meg a kontinensviadalt, így az érmek számában előre léptek 2022-höz képest a korosztály hazai képviselői.

(Kiemelt képünkön: Budai Flóra a dobogó tetején Forrás: MÖSZ)