UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-07-31 18:01

„A gázpedálra kell lépnie mindenkinek, aki az utánpótlásban dolgozik” – Szarvas Gábor

Szarvas Gábor, a B-divíziós Európa-bajnokságon 11. helyen végző U18-as fiúválogatott szövetségi edzője értékelt a torna után.

Ahogyan az oldalunk is beszámolt róla, a korosztályos magyar fiú kosárlabda-válogatott a 11. helyen végzett a portugáliai B-divíziós U18-as Európa-bajnokságon; a fiatalok a csoportjukban harmadikak lettek, így nem jutottak tovább, a folytatásban a 9-16. helyekért szálltak harcba. Először legyőzték az észak-macedónokat, majd kikaptak a házigazdáktól, a 11. pozícióért vívott meccsen viszont hosszabbítás után múlták felül az izlandiakat.

A csapat szövetségi edzője, Szarvas Gábor a torna utáni értékelőjében kiemelte, hogy a saját maga előtt felállított célt, az első helyet nem sikerült elérnie az együttesnek, amihez hozzátette, hogy az Eb-n lejátszott 320 percből 20-at nem kontrolláltak a magyarok, ami három vereséget eredményezett. 

Ezeket a gyerekeket szeretni kell és alázatosan, odaadóan kell rengeteget dolgozni velük és meghálálják azt. A gázpedálra kell lépnie mindenkinek, aki az utánpótlásban dolgozik, mert a középszerűvel nem lehet megelégednünk

 – zárta a szakember a mondandóját a bb1.hu-nak.