UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó Európa-bajnokság

2023-07-31 19:54

Erős mezőnyben négy magyar érem a junior Eb-n

Négy éremmel zárta a magyar csapat a romániai junior ökölvívó Európa-bajnokságot; a válogatott szövetségi edzőjét, Törteli Ferencet kértük fel az értékelésre.

Tavaly egyedül Nileborg Krisztián tudott érmet szerezni a magyar indulók közül a junior ökölvívó Európa-bajnokságon, igaz, ő a legfényesebbet gyűjtötte be Olaszországban. Idén Románia adott otthont a korosztály kontinensviadalának, és ahogyan arról az oldalunk is beszámolt, a tizenhét fős küldöttségből négyen is dobogóra tudtak állni: Budai Flóra (75 kg) arany-, Kapcsos Vivien (70 kg) ezüst-, Nyögéri Sára (52 kg) és Petrimán Patrícia (46 kg) pedig bronzérmet szerzett, a fiúk közül azonban a legjobbakat a negyeddöntőben megállították.

„Elég komoly mezőny gyűlt össze Ploiestiben, több mint háromszáz bokszoló indult el az Eb-n az oroszokon kívül szinte mindenki itt volt; a fiúknak kimondottan nehéz dolguk volt, ami egy ilyen eseményen nem meglepő – kezdi Törteli Ferenc, a juniorok szövetségi edzője. – Persze a lányok számára sem volt sétagalopp a kontinensviadal.

Erős csapattal indultunk, amely négy érmet is szerzett, ráadásul még szebb is lehetett volna az eredmény;

Nyögéri Sárától elvették a döntőt, simán be kellett volna jutnia a meccse alapján. A fiúknak most így jött ki a lépés, szerintem két érem nekik is benne lett volna a pakliban, a bíráskodás őket sem segítette. Volt, aki az adott napon nem tudta megmutatni a valós tudását.”

A trénert a két magyar döntősről is kérdeztük, akik – mint kiderült – merőben másképp várták a mindent eldöntő összecsapásukat.

„Vivi sokkal jobban izgult, feszültebb volt a finálé előtti órákban, míg Flóra mosolygósan kezdte a napot, kijelentve, hogy ő ma Európa-bajnok lesz. Lazábban tudta kezelni a helyzetet, nem nyomta agyon a döntő súlya. Vivi esetében a finálé sikerült a leggyengébben, de ezzel nincs semmi baj, remek eredményt értek el, és bőven van még lehetőség a fejlődésre, ez remek tapasztalatként szolgálhat a jövőre nézve. Az év végén világbajnokság is vár a korosztályra, így kis pihenő után szeptemberben már kezdjük a felkészülést, edzőtáborokkal, versenyekkel.”

(Kiemelt képünkön: Budai Flóra és Törteli Ferenc Forrás: MÖSZ)