UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-08-01 08:59

Az Eb-n folytatná a sormintát az U17-es fiúválogatott

Az U17-es fiú vízilabda-válogatott bizakodva várhatja a korosztály törökországi Európa-bajnokságának rajtját.

A magyar U17-es fiú vízilabda-válogatott augusztus második hetében a törökországi Manisában szerepel a korosztály Európa-bajnokságán. A Korényi Balázs által irányított csapat a kontinensviadal főpróbáját július végén Szegeden tartotta a Daikin-kupán, amelyen többek között az olaszokat, a horvátokat, a montenegróiakat, majd a döntőben a szerbeket legyőzve szerezte meg az aranyérmet. Az U17-es nemzeti együttes egyik erőssége Balogh Botond, aki a Daikin-kupán a legjobb játékosnak járó serleget is kiérdemelte.

„Ebben az évben eddig nem találkoztunk sokszor nemzetközi ellenféllel, ezért nagyon hasznos volt a Daikin-kupa, mert visszajelzést kaptunk, hogy hogyan állunk a felkészülésben a riválisainkhoz képest – mondja a sokra hivatott pólós. – Nagyon biztató képet kaptunk, mert nemcsak az eredmény mutatja, hogy jó úton járunk, hanem a játékunk is egyre inkább összeáll. Természetesen még sok mindenben kell javulnunk, de ezt megtehetjük a Eb-ig. A kezdésig már csak finomhangolásokat végzünk, főként taktikai elemket gyakorolunk, az erőnlétünket pedig igyekszünk fenntartani, mert abban is jól álltunk a többi csapathoz képest.”

Balogh Botondék remek visszajelzéseket kaptak az Eb előtt Forrás: SZVPS

Ez az évjárat rendkívül sikeres világversenyeket tudhat maga mögött, hiszen

két évvel ezelőtt U15-ös Eb-t, tavaly pedig U16-os vb-t nyert.

Mondhatni, nem is tudja még, hogy milyen nagy nemzetközi tornán veszíteni. Persze, ezt nem is szeretnék egyhamar megtapasztalni a fiúk.

„Ugyanott szeretnénk folytatni, ahol az előző világeseményeken abbahagytuk. És ugyanazokban a tulajdonságainkban bízhatunk most is, mint akkor.

Bárkit lefognak vagy kivesznek a játékból, mindig van olyan emberünk, aki el tudja dönteni a meccset.

Talán a legnagyobb erősségünk, hogy több lábon álló csapat vagyunk.”

Az U17-es válogatott nem kis bravúrra készül Törökországban. Amennyiben sikerül megszerezniük az Eb-trófeát, a magyar vízilabda elmondhatja magáról, hogy férfivonalon mindegyik világversenyét megnyerte az idén, hiszen a felnőtt- és az U20-as válogatott világbajnoki, az U15-ös gárda pedig már Eb címet ünnepelhetett 2023-ban.

„Nagyon örülünk, hogy ennyire sikeres a magyar férfi vízilabda. Nincs is más dolgunk, minthogy mi is felzárkózzunk ezekhez az eredményekhez. Nem gondolnám, hogy a többi korosztály már megnyert aranyérme nyomást gyakorolna ránk. Ez sokkal inkább motivál minket, hogy mi is hasonló sikert érjünk el.”

Az U17-es válogatott az augusztus nyolcadik napján rajtoló Eb kiemelt csoportjában kezdésként a spanyolokkal, a montenegróiakkal és a horvátokkal is megmérkőzik.

(Kiemelt képünkön: az U17-es válogatott bizakodva várhatja az Eb-t Forrás: SZVPS)