UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-08-01 20:18

Sima magyar győzelem az U19-es leány-vb nyitányán Szegeden

A magyar válogatott három játszmában legyőzte a chilei csapatot az U19-es leány röplabda-világbajnokság keddi, szegedi nyitónapján.

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese megilletődötten kezdett, de az első játszma középétől átvette az irányítást, és ütőjátékosai vezérletével simán szerezte meg a vezetést – írja tudósításában az MTI.

A második szettben a társházigazda magyarok játéka tovább javult, jó nyitásaikkal és remek blokkvédekezésükkel rendre zavarba hozták a chileieket, így tekintélyes különbséggel duplázták meg előnyüket. A harmadik etapot újra a dél-amerikaiak kezdték jobban, négy ponttal is vezettek, de a magyar csapat hamar fordított, így Kőnig Gábor a hajrában egy kivételével minden játékosát pályára küldte, hogy átessen a tűzkeresztségen.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a magyarok feladóátlója, Erőss Mirtill lett 14 ponttal.

A mieink szerdán a csoportfavorit, és kedden az argentinokat 3:0-ra legyőző kínaiakkal csapnak össze a második fordulóban.

A vb magyarországi helyszíne – ahol a C-csoport meccseit is játsszák – a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy darab hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A-csoport:
Magyarország–Chile 3:0 (17, 11, 18)
A magyarok további programja:
szerda: Magyarország–Kína 18:00
csütörtök: Magyarország–Kamerun 18:00
szombat: Magyarország–Egyiptom 18:00
vasárnap: Magyarország–Argentína 18:00

(Kiemelt kép forrása: Jani Martin/MRSZ)