UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-08-02 20:21

Tisztes vereség a kínaiaktól az U19-es leány-vb-n Szegeden

A magyar válogatott három szettben kikapott a kínai csapattól az U19-es leány röplabda-világbajnokság szerdai játéknapján Szegeden.

Kőnig Gábor együttese az első szettben kiválóan kezdett, 12:1-re és 15:4-re is vezetett jó szerváinak, valamint hatékony centerjátékának köszönhetően, de ezt követően sokat rontott, így a korosztályban négyszeres világbajnok, ázsiai rivális fordított – számolt be az MTI.

A második felvonás is sokáig szorosan alakult, de a hajrá előtt a kínaiak az ütők vezérletével elhúztak és megduplázták előnyüket. A harmadik játékrész elején újra a magyarok vezettek, de 8:8 után már a vendégek akarata érvényesült. A hazai csapat ugyan ebben a felvonásban is jól tartotta magát, de ez ezúttal csak a tisztes vereséghez volt elég.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a kínaiak ütője, Li Csen-hszüan volt 18 ponttal, a magyaroktól a feladóátló Erőss Mirtill 12 pontig jutott. A találkozót a helyszínen tekintette meg Alessandro Chiappini, a magyar felnőtt női válogatott olasz szövetségi kapitánya.

A házigazdák csütörtökön Kamerun legjobbjaival találkoznak.

A vb magyarországi helyszíne – ahol a C-csoport meccseit is játsszák – a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország–Kína 0:3 (-22, -20, -17)
A magyarok további programja:
augusztus 3., 18.00: Magyarország–Kamerun
augusztus 5., 18.00: Magyarország–Egyiptom
augusztus 6., 18.00: Magyarország–Argentína

(Kiemelt kép forrása: Jani Martin/MRSZ)